Hennep+ Living Lab

Laatst gewijzigd op 29 september 2023

Samenvatting

Het living lab Hennep+ zet in op industriële hennep en andere duurzame bio-gebaseerde metalen en processen of combinaties van deze materialen. Daarmee willen de partners nieuwe mogelijkheden voor waardecreatie uitwerken, waarbij hennep gebruikt wordt als isolatiemateriaal, composieten of textiel.

De uitdaging

De technologische en wetenschappelijke kennis rond hennep is aanwezig in Vlaanderen. Kennis rond circulair design en circulaire business modellen ontbreken echter. Bovendien werken de betrokken bedrijven nog niet voldoende samen.

Het living lab

Het Living Lab Hennep+ werkt rond toepassingsmogelijkheden van hennep in de bouw- en maakindustrie. Hiervoor brengt het project verschillende actoren samen om hennepteelt in Vlaanderen en Europa aan te moedigen en te faciliteren. Ze ontwikkelen prototypes van innovatieve en biogebaseerde producten en linken deze aan de reductie in broeikasgasuitstoot en materiaalvoetafdruk. Via co-creatie wil het project een mindshift rond hennep bekomen.

Wie voert dit living lab uit?

Dit living lab is een samenwerking tussen UGent, B & R, Trafiroad, SUREAL, Storm, Wolf & Partners, Unilin, Innovatiesteunpunt voor Landbouw en Platteland, META architectenbureau, Arteveldehogeschool en Re-Vive.

Hoe kan jouw onderneming participeren?

Ben je een productiebedrijf met interesse in biogebaseerde materialen? Heb je interesse om hennep te telen, te verwerken of toe te passen? Neem contact op met dit living lab via hun website voor inzichten en partners die je hierbij kunnen helpen.

Foto door Petr Sidorov op Unsplash.com

Delen: