Kadonation geeft ondernemersreis vliegende start via Birdhouse accelerator programma

Sinds ze deelnamen aan het Birdhouse programma, heeft Kadonation zich van bescheiden beginner ontwikkeld tot een stevig groeiend bedrijf. Benieuwd naar het geheim achter de groei van Kadonation en hun tijd bij Birdhouse? 

Netwerkeffect benutten voor langetermijnrelaties

Toen Kadonation zich voor het eerst aansloot bij de kickoff van Birdhouse, hadden ze net hun MVP ontwikkeld: een eenvoudig platform met als doel groepscadeaus te stroomlijnen. "Op dat moment was er niet echt veel waarde voor potentiële klanten," vertelt Fabrice Guillermin, co-founder van Kadonation. "Dankzij het advies, vanuit het netwerk van Birdhouse, beseften we meteen de behoefte aan strategische partnerschappen."

Het netwerkeffect omarmen werd voor Kadonation vanzelfsprekend. "Hoewel de workshops en de constante begeleiding door verschillende mentoren geweldig waren, hebben we enorm veel waarde gehaald uit peer-to-peer relaties met andere start-ups," voegt Fabrice toe. "Bijvoorbeeld, Stampix, een andere start-up uit onze groep, was ook op zoek naar retailers. Als ze een kans tegenkwamen, deelden ze die met ons, en wij deden hetzelfde voor hen."

Hoewel het uitbreiden van hun netwerk aanvankelijk gericht was op het behalen van snelle resultaten, blijft Kadonation voordeel halen uit de relaties die ze hebben opgebouwd tijdens hun tijd bij Birdhouse. "Verschillende mentoren en ondernemers uit die tijd zitten nog steeds in onze raad van bestuur," zegt Fabrice.

"Screw it, let’s do it"

Door gebruik te maken van het uitgebreide netwerk dat de accelerator bood, begaven de founders zich in de diepten van het ondernemerschap en al zijn complexiteiten. "Birdhouse heeft me in een 'screw it, let’s do it' mentaliteit geduwd, en daar ben ik alleen maar beter van geworden," deelt Fabrice. "In de beginfase wordt van een founder verwacht dat hij van alle markten thuis is. Dankzij praktische workshops en verhelderende discussies tijdens de lunch, over onderwerpen als business development en marketing, heeft Birdhouse ons momentum echt aangewakkerd."

Fabrice zijn reis werd gekenmerkt door het aangaan van verschillende uitdagingen en het verlaten van zijn comfortzone. "Ik kan de zenuwen van mijn eerste pitches voor Kadonation nog steeds voelen. Van nature ben ik meer een stille tech-liefhebber. Maar ik begreep dat het succes van een start-up intrinsiek verbonden is met het verhaal dat het vertelt. Die eerste pitch aan Luc Van Mol (ZEB) bracht me aan het twijfelen. Maar toen het aansloeg en deuren opende voor samenwerking met ZEB, gaf het mijn zelfvertrouwen een boost en motiveerde het me om mijn pitchvaardigheden steeds verder te verbeteren."

De "just do it" mentaliteit ging niet alleen over bravoure, het vereiste ook ijver en het vermogen om snel te schakelen en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. "Het hebben van een leidende hand, iemand die het grotere plaatje kan zien, is essentieel. Onze wekelijkse gesprekken met de Birdhouse-mentors zorgden ervoor dat we altijd vooruitgang boekten. We voelden constant de drive om te verbeteren," reflecteert Fabrice.

"Eén ding is zeker: zonder Birdhouse zouden we hier vandaag niet eens zijn"

Persoonlijke groei en zelfreflectie serieus nemen

Een van de meest waardevolle lessen voor Fabrice? De klant centraal stellen in het bedrijf. "Je doet het niet voor jezelf - je bedrijf draait niet om jou," merkt hij op. "Toch is het ook essentieel om te focussen op je persoonlijke groei. Birdhouse is een van de weinige accelerators die ook de schijnwerper zet op je persoonlijke leven. Als oprichter is het verleidelijk om verslaafd te raken aan vooruitgang. Eenmaal een mijlpaal bereikt, neem je nauwelijks de tijd om erover na te denken, omdat je al bezig bent met wat er volgt."

Fabrice heeft geleerd om de tijd te nemen om te reflecteren op zijn vooruitgang. "We hebben een lange weg afgelegd met Kadonation, en elke dag komen we een stap dichter bij onze grote droom om marktleider te worden in de zakelijke geschenkenmarkt. Maar één ding is zeker: zonder Birdhouse zouden we hier vandaag niet eens zijn," concludeert hij.