Jimber zorgt voor een veilige bedrijfsomgeving

Cybersecurity is door de digitalisering belangrijker dan ooit. Softwareontwikkelaar Jimber speelt daar met zijn innovatieve technologie en producten op in, en wist de nodige financiering te krijgen via verschillende kanalen.
Jonas Delrue (links) en Kristof Van Stappen (rechts) © Jimber

Drie producten 

Jimber werd opgericht door Jonas Delrue (CTO) en Kristof Van Stappen (CEO). Het bedrijf ontwikkelt drie producten: browser isolation, waarmee mensen in een kantoor- of bedrijfsomgeving volledig veilig kunnen surfen; application isolation die ervoor zorgt dat nieuwe of bestaande webapplicaties online perfect beschermd zijn; en op vraag van een vermogensbeheerder, een online platform voor de opslag van – interne en externe – documenten en wachtwoorden. Of: de veiligste digitale kluis ter wereld.

Vlaamse spitstechnologie

“Onze producten zijn allemaal gebaseerd op de unieke en innovatieve isolation-technologie waar we drie jaar lang aan werkten”, vertelt Kristof. “Met die technologie wordt alle web content via een browser omgevormd tot een figuur of stream. We filteren daarbij alles weg wat volgens het Zero Trust-principe ook maar enigszins schade zou kunnen veroorzaken. Daarbovenop komt ook nog een securitylaag. Onze oplossing biedt totale bescherming voor gebruikers of systemen, terwijl de eindgebruiker perfect op de normale manier kan blijven werken.”

Kristof Van Stappen

Onze oplossing biedt totale bescherming voor gebruikers of systemen, terwijl de eindgebruiker perfect op de normale manier kan blijven werken.

Kristof Van Stappen
CEO Jimber

Digitale kluis

De digitale kluis gebruikt de browser isolation technologie en wordt beveiligd met een aantal lagen. De toegangscontrole verloopt via een private sleutel op de smartphone van de eindgebruikers. Uniek is dat er geen bestanden in bites en bytes gedeeld worden met de eindgebruiker: "Het bestand zelf komt nooit op de computer van een eindgebruiker. Wel stuurt de kluis een beeld. Dit kan bekeken en aangepast worden, waarna wijzigingen vervolgens in de kluis opgeslagen worden", legt Kristof uit. "Met deze isolation-technologie zijn we een van de veiligste tools op de markt. Geen enkele digitale kluis vandaag gebruikt deze technologie. Momenteel werken we aan ISO-certificering omdat grote bedrijven wordt opgelegd om via ISO 27001 te werken."

VLAIO steun

Om hun onderzoek en ontwikkeling te ondersteunen, klopte Jimber bij VLAIO aan. Onder begeleiding van een bedrijfsadviseur dienden ze twee ontwikkelingsprojecten in om de core technologie op punt te stellen en te optimaliseren. Met een kmo-groeisubsidie wierven ze een salesprofiel aan, werkten hun technologie tot een SaaS-model om en vermarkten het (inter)nationaal naar kmo’s. Op die manier groeiden ze meteen door naar de scale-up door. 

FINMIX deelname

Jonas en Kristof vonden via FINMIX de nodige financiering om hun cybersecuritydiensten te kunnen schalen en internationaliseren. Kristof legt uit: "Aangezien we internationaal mikken en aanzienlijk willen schalen, vroegen we ons vorig jaar af hoe en waar we extra fondsen konden werven om in onze groei te investeren. Op voorstel van VLAIO bedrijfsadviseur Iris Detavernier namen we daarom in november vorig jaar deel aan een thematische IT-panelsessie van FINMIX, mee georganiseerd door Sirris". Iris Detavernier: "FINMIX biedt ondernemers niet alleen een duidelijk zicht op het financieringslandschap. Door het opstellen van hun plannen zetten we ondernemers aan om écht na te denken over hun business- en financieringsbehoefte."

Toekomstplannen

Over vijf jaar wil Jimber actief zijn in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika: "We focussen ons op de delen van de wereld waar we minder concurrentie zien. Tegen 2022 voorzien we een paar grote spelers met meer dan 2000 medewerkers als klant en integratoren die onze oplossing verdelen in andere landen."

 

Ook ambitieuze plannen voor jouw bedrijf? 

Ontdek hier de ondersteuning die VLAIO en de partners uit het VLAIO Netwerk jou aanbieden. Je kan bij de VLAIO bedrijfsadviseurs terecht voor gratis advies op maat van jouw onderneming. 

Ook geïnteresseerd in ons FINMIX aanbod? Data en inschrijvingsmogelijkheden vind je op onze website.

Blijf je ook graag op de hoogte van VLAIO nieuws, subsidies, tips en events? Schrijf je hier in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven. Uitschrijven is steeds mogelijk.