Hallelujah zorgt voor gedreven werknemers

Hallelujah helpt organisaties om het engagement, de betrokkenheid en de verbondenheid van medewerkers op peil te houden. Dat doen ze via het Happiness Lab, een mobiele bus waarin werknemers op een belevingsgerichte manier hun gevoel en behoeften binnen de organisatie prijsgeven. VLAIO steunde de ontwikkeling van dit lab via een ontwikkelingsproject.
Het mobiel Happiness Lab van Hallelujah

Speelpleinwerking als eyeopener

Hallelujah gelooft in de kracht van gelukkige werknemers. Werkgeluk zorgt voor meer productiviteit, meer klantentevredenheid en minder absenteïsme. Als student realiseerde Dieter De Vos, co-founder van Hallelujah, zich al dat de motivatie om een job te doen verder reikt dan het loon. Als hoofdanimator in de speelpleinwerking zag hij dat jongeren heel gemotiveerd en enthousiast acht uur per dag het onderste uit de kan haalden om kinderen een toffe dag te bezorgen. En dat tegen een vrijwilligersvergoeding van slechts 12 euro per dag. Het zaadje voor Hallelujah was geplant.

Bevraging door nauwkeurig uitgewerkte game

Hallelujah gaat verder dan de traditionele teambuildingactiviteiten en is daarom uniek in België. De uitdagingen binnen een bepaalde organisatie worden niet via een klassieke online vragenlijst in kaart gebracht, maar wel via het zogenaamde Happiness Lab. Het Happiness Lab is een mobiele bus waarin werknemers op een belevingsgerichte manier hun gevoel en behoeften binnen de organisatie prijsgeven.

Aan dit type bevraging zijn twee grote voordelen verbonden. Ten eerste, het engagement om deel te nemen is veel groter dan bij een klassieke bevraging. Dat gaat tot zo’n 85%. Zo creëert Hallelujah een representatief metingsresultaat. Uit onderzoek van Hallelujah blijkt bovendien ook dat werknemers intuïtiever, eerlijker en minder sociaal wenselijk antwoorden in het Happiness Lab. Ten tweede, Hallelujah bereikt een groot publiek met het Happiness Lab, van managers tot arbeiders. Door de bevraging offline en ter plekke te organiseren valt geen enkele werknemer uit de boot. 

"Gelukkige werknemers zijn betere werknemers"
Dieter De Vos
Leader of Happiness bij Hallelujah

Shots of Happiness

De bevraging toont de werkpunten binnen de organisatie op vlak van werkgeluk aan. Daar speelt Hallelujah op in door Shots of Happiness uit te werken. Shots of Happiness zijn kleine prikkels op regelmatige basis die inspelen op de noden van de werknemers. Dit kan gaan van een conversation starter tot een dilemma of een origineel compliment. De bedoeling is om de werknemer een positieve emotie te laten beleven. Bovendien geeft een Shot of Happiness ook erkenning aan de werknemer, wat resulteert in een beter contact tussen werknemer en leidinggevende.

Steun van VLAIO creëerde tijd om project te ontwikkelen

“Het werd snel duidelijk dat de ontwikkeling van ons Happiness Lab veel tijd in beslag zou nemen. Eerst stapte ik naar de bank, maar daar had Hallelujah niet meteen succes. Banken staan niet te springen om te investeren in een project boordevol risico’s, maar goddank was er het Agentschap Innoveren & Ondernemen en hun verschillende steunmaatregelen. De aanvraag en het dossier lieten ons nadenken over verschillende aspecten waar we zelf niet onmiddellijk bij stil stonden. Het was een intensieve, maar heel leerrijke stap in de ontplooiing van Hallelujah. Ons ontwikkelingsproject, begeleid door projectadviseur Ellen Pelgrims, werd finaal goedgekeurd. Vandaag kunnen we enkel besluiten dat Hallelujah niet mogelijk was geweest zonder de financiële steun van VLAIO.”

“De steunaanvraag liet ons concreet nadenken over wat we precies aan het ontwikkelen waren”
Dieter De Vos
Leader of Happiness bij Hallelujah

Dankzij coronapandemie groeiende aandacht voor welzijn 

De toekomst ziet er goed uit voor Hallelujah. Dieter en co willen volop verder innoveren. “Door de coronapandemie steeg de aandacht voor welzijn op het werk. Er zijn bijgevolg nog heel wat mogelijkheden binnen de groeiende markt waarin we actief zijn. Tevens mikken we voor de nabije toekomst ook op bedrijven buiten onze Belgische landsgrenzen!”
 

Ook innoveren? 

Dieter kon zijn idee verder ontwikkelen dankzij een ontwikkelingsproject. 

 

Interesse in begeleiding op maat voor jouw project? 

De VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken.
Kan jij ook wat hulp gebruiken bij je kleine of grote ondernemersplannen? Maak een afspraak.

Blijf je ook graag op de hoogte van VLAIO nieuws, subsidies, tips en events? Schrijf je hier in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven