Erwtenmelk is goed voor elk

Maak kennis met Tiptoh, want af en toe moeten we eens wat meer op de tippen van onze tenen staan! Met die insteek ontwikkelden Louis Curtil en Arnaud Muylaert een heerlijke plantaardige melk op basis van gele spliterwten: “De ecologische voetafdruk van de Belg op het klimaat is zes keer te groot. Wij willen ons steentje bijdragen om die te verkleinen door een lekker, plantaardig alternatief te bieden voor koemelk.” Via een VLAIO ontwikkelingsproject brachten ze hun erwtendrankje op smaak. Een deelname aan FINMIX opende dan weer nieuwe financieringspoorten.
Arnaud en Louis van Tiptoh
© Tiptoh
Katie Van den Bulck

Arnaud en Louis zijn een mooi voorbeeld van een typische foodstarter, ze hebben Tiptoh opgezet vanuit hun engagement om meer duurzame voeding op de markt te krijgen en zochten naar een alternatief voor melk. Het zijn zeer leergierige ondernemers die altijd open staan voor feedback, een droom om mee te werken.

-
Katie Van den Bulck
,
VLAIO bedrijfsadviseur
Varianten Tiptoh
© Tiptoh
Iris Detavernier

Wat Arnaud en Louis enorm typeert en siert als ondernemer is dat ze heel coachable zijn en gretig naar input van experten. Tijdens de voorbereiding van FINMIX waren ze nooit te beroerd om met onze tips aan de slag te gaan ook al impliceerde dit dat ze hun plannen meermaals moesten bijwerken, soms tot in de late uurtjes. Het resulteerde in een perfecte pitch en zeer lovende feedback van de aanwezige financieringsexperten. Met een dergelijke mentaliteit en ingesteldheid zijn ze een schoolvoorbeeld voor andere startups. 

-
Iris Detavernier
,
VLAIO bedrijfsadviseur
Emma Sidgwick

De FINMIX Food panelsessie gaf beloftevolle, startende ondernemingen op een heel directe manier inkijk in hoe ze in het landschap van investeerders en andere financierders moeten navigeren. Tiptoh legde hierbij de lat meteen juist en kon een investeerder in het panel overtuigen om verder met hen in zee te gaan. We kijken dan ook erg uit naar het verdere resultaat van hun samenwerking.

-
Emma Sidgwick
,
Innovation Manager Flanders’ FOOD