Zesde oproep Eurostars 3 staat open – indienen tot 14 maart 2024

Publicatiedatum

EU Partnership on Innovative SMEs, of kortweg Eurostars, is het grootste internationale steunprogramma voor kmo’s die in een internationaal O&O project willen samenwerken om innovatieve producten, processen of diensten te ontwikkelen en naar de markt te brengen. De projectleider is steeds een innovatieve kmo, en het consortium bestaat verder ook uit partners uit één of meer van de 37 deelnemende landen. Na een centrale internationale evaluatie wordt elke partner gesteund via een steuninstrument in eigen land of regio, Vlaamse deelnemers worden gesteund volgens de modaliteiten van een VLAIO onderzoeks- of ontwikkelingsproject. 

Foto van unsplash.com

Indienen tot 14 maart - 14 uur

Het internationale Eurostars projectvoorstel wordt online ingediend via www.eurekanetwork.org

De Vlaamse projectpartners moeten tegelijk met het internationale projectvoorstel van het consortium ook een verkorte VLAIO projectaanvraag indienen, meer informatie hierover op de Eurostars webpagina op deze website.

Steunpercentage 15%

Vanaf juli 2023 geldt ook voor Vlaamse bedrijfspartners die deelnemen aan Eurostars een verhoging van het steunpercentage met 15% in plaats van 10%. Meer info:

Voorbespreking verplicht

Voor Vlaamse partners in een Eurostars consortium is een voorbespreking verplicht. Daarbij worden de Vlaamse eigenheden in de Eurostars procedure duidelijk toegelicht. Neem hiervoor contact op met Johan Michiels (johan.michiels@vlaio.be - T +32 2 432 43 06) of Patricia Menten (patricia.menten@vlaio.be - T +32 2 432 43 29). 

Delen: