Zes nieuwe collectieve leertrajecten van de Kernmeesters in 2024

Publicatiedatum

In de collectieve leertrajecten ondersteunen de Kernmeesters thematische groepen van steden en gemeenten bij het realiseren van bedrijvige kernen. In 2023 doorliepen al zes groepen een dergelijk traject. Met de steun van VLAIO organiseren de Kernmeesters in 2024 opnieuw zes collectieve leertrajecten. Schrijf je ten laatste op 15 januari 2024 in op het traject van jouw voorkeur.

Foto door Kamilla Isalieva - unsplash.com

De begeleiding door de Kernmeesters is volledig gratis. Tijdens het traject hebben ze aandacht voor het inhoudelijke, maar het leerproces is minstens even belangrijk. Centraal staat steeds ervaringen uitwisselen, leren van elkaar en inspireren of geïnspireerd worden. De collectieve leertrajecten passen zich aan op maat van de deelnemende steden en gemeenten. Dat betekent dat je zelf ook actief aan de slag gaat. De expertise en praktijkervaring van de Kernmeesters zetten je op de goede weg.

Indra Mommen

In de leertrajecten kan je niet alleen samenwerken met interessante collega’s, maar krijg je ook de mogelijkheid om open-minded te denken en even uit het ad-hocdenken te stappen. Ze geven je energie en veel ideeën om mee aan de slag te gaan.

Indra Mommen
Expert lokale economie, Gemeente Kapellen

Kies jouw thema

Van januari tot september 2024 begeleiden de experten van de Kernmeesters steden en gemeenten in onderstaande zes thema’s. Een traject bestaat uit vier werksessies die fysiek of online plaatsvinden.

  1. Doorvertalen van het DNA van de kern in (city)marketing, publiek domein en producten
  2. Leegstand aanpakken én voorkomen
  3. Creëer een toegankelijke kern voor de actieve weggebruiker
  4. Slimme belevering voor een leefbare en aantrekkelijke kern
  5. Aan de slag met innovatieve samenwerkingsvormen, centrummanagement en gedragen visievorming
  6. Werk actief samen met de vastgoedsector en leer vanuit een sterke(re) positie onderhandelen.

De collectieve leertrajecten staan open voor elke stad of gemeente, ongeachte de grootte of positionering. Ook lokale ambtenaren die in 2023 een traject volgden, zijn opnieuw welkom. Wens je meer uitleg bij een thema? Twijfel je nog of een collectief leertraject iets voor jou is? Contacteer de Kernmeesters rechtstreeks op binnenzonderbellen@dekernmeesters.be.

De Kernmeesters

De Kernmeesters is een multidisciplinair team van ervaren deskundigen onder leiding van IDEA ConsultCityD-WES en Blue Ocean Company/Tweeperenboom. Ook experten van OMGEVINGMINTSupermoon en Rasschaert Advocaten maken deel uit van het consortium. VLAIO stelde de Kernmeesters aan om de collectieve leertrajecten te organiseren voor lokale besturen die bedrijvige kernen versterken.

Delen: