Word projectadviseur 'Energie en klimaat' (tot 17/02)

Publicatiedatum
Als adviseur clusterbeleid kom je terecht in een multidisciplinair team. Elke adviseur volgt zijn toegewezen thema's en clusterorganisaties van nabij op. Solliciteer snel, deze vacature sluit op 17 februari 2019.
adviseur klimaat en energie gezocht
 • Je beschikt over een masterdiploma, bij voorkeur in de ingenieurswetenschappen of een masterdiploma inhoudelijk gerelateerd aan energie en klimaat. 
   
 • Je hebt minstens 6 jaar relevante ervaring en beschikt daardoor over een grondige kennis van de thema’s energie en klimaat.
   
 • Als adviseur clusterbeleid werk je samen met je collega’s aan het relatiebeheer van de geselecteerde clusterorganisaties, en aan de selectie van nieuwe clusterorganisaties. Dit doe je door het bijwonen van activiteiten door de clusterorganisaties opgezet, alsook door het zelf initiëren van bilaterale overlegmomenten om de acties van de clusterorganisatie te bespreken.
   
 • Het thema en de afzetmarkten voor de producten en diensten zijn internationaal. Daarom hou je ook een breed zicht op activiteiten in Vlaanderen en daarbuiten die verband houden met de thema’s van de door jou opgevolgde clusterorganisaties.
   
 • Binnen het domein energie en klimaat kan uiteraard het overleg met andere overheden en overheidsorganisaties niet ontbreken. De thema’s energie en klimaat zitten immers vaak op een snijvlak tussen bevoegdheden van beleidsdomeinen (energie, omgeving en economie) en bestuursniveaus (Vlaams, federaal, Europees, internationaal).
   
 • Als adviseur ‘energie en klimaat’ heb je een goed overzicht van de verschillende steunmogelijkheden voor energie en klimaat initiatieven, op zowel Vlaams, federaal als Europees niveau. Je gebruikt deze kennis om nieuwe initiatieven te begeleiden om één of meerdere steunmogelijkheden te benutten om de realisatie ervan te ondersteunen. Dit doe je door besprekingen te voeren met zowel de initiatiefnemers als met de organisaties die de steunprogramma’s beheren op Vlaams, federaal of EU niveau.