Ondertekening clusterpact Flux50

Publicatiedatum
Verschillende beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid hebben clusterpact Flux50 ondertekend. Deze cluster ondersteunt innovatieve samenwerking op vlak van duurzame energie.

Wat is Flux50?

De speerpuntcluster Flux50 omvat onze duurzame energiesector, waarbij Flux verwijst naar stroom en 50 naar de klimaatdoelstellingen tegen 2050. Flux50 helpt Vlaamse bedrijven uit de energie-, IT- en bouwsector om innovatieve en commerciƫle doorbraken te realiseren bij de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Innovatief samenwerken rond duurzame energie

Flux50 is dus samenwerkingsverband tussen de Vlaamse overheid, de onderzoekswereld en de industrie om van Vlaanderen een 'smart energy region' te maken. Vlaanderen wil een regio zijn waar productie en verbruik van hernieuwbare energie slim op elkaar worden afgestemd. De drijvende krachten achter het project zijn Smart Grids Flanders, Voka, Agoria, VCB, Pixii-Kennisplatform Energieneutraal Bouwen, Living Tomorrow, Energyville, UGent en iMinds.

Ondertekening clusterpact Flux50

De Vlaamse en Belgische energiesector is complex, en zit verweven in verschillende beleidsdomeinen: economie, wetenschap, innovatie, energie, buitenlands beleid en sociale economie. Met het clusterpact maakt de Vlaamse overheid afspraken tussen deze beleidsdomeinen zodat Flux50 haar doelstellingen kan realiseren.

Bronnen