Word jij één van de gezichten van Mobilidata?

Publicatiedatum
Mobilidata zoekt innovatieve oplossingen om het verkeer vlotter, duurzamer en veiliger te maken voor elke weggebruiker. Het programma is nu op zoek naar ambassadeurs die hun mening willen geven over het Vlaamse verkeer. Alle soorten weggebruikers zijn welkom!
man in de auto

Wat is Mobilidata?

Een vlot en veilig mobiliteitssysteem is een belangrijke prioriteit voor de Vlaamse overheid. Daarom steunt VLAIO samen met andere partners een ambitieus programma om die doelen te bereiken: Mobilidata. Mobilidata heeft een reeks scherpe mobiliteitsdoelstellingen opgesteld:

  • de bereikbaarheid en mobiliteit waarborgen;
  • de leefbaarheid verhogen;
  • de verkeersonveiligheid en schade aan milieu en natuur terugdringen. 

Het programma loopt over een duurtijd van vijf jaar: van begin 2019 tot en met 2023.

Rapport marktconsultatie

In 2019 hield Mobilidata een uitgebreide marktconsulatie met stakeholders, eindgebruikers en marktpartijen om uiteindelijk een definitieve selectie te maken van de use cases die Mobilidata zal uitrollen. Lees hier het volledige rapport van de marktconsultatie 2019. 

GEZOCHT: Word verkeersambassadeur!

Mobiliteit en de verschillende vormen ervan in beeld brengen, hoe doe je dat het beste? Aan de hand van video! Wie hebben we daarvoor nodig? Jou! Mobilidata wil op pad gaan met echte weggebruikers in echte verkeerssituaties. Daarom een warme oproep: zie jij het zitten je mening te geven over het huidige verkeer en wat we met technologie kunnen doen om het Vlaamse verkeer te verbeteren? Schrijf je dan in via deze link en misschien word jij een hoofdrolspeler in de nieuwe reeks over mobiliteit.

Alle soorten weggebruikers zijn welkom - fietsers, voetgangers, chauffeurs van auto’s, vrachtwagens, ambulanciers, brandweermannen, buschauffeurs, …- die bereid zijn 2 halve dagen met Mobilidata door te brengen. Dit zal 1 halve dag in de studio zijn en 1 halve dag op de baan. 

Resultaten 'Weggebruikers aan het woord'
Bron: Mobilidata.be, 'Weggebruikers aan het woord'