Word jij coach voor ondernemende studenten?

Publicatiedatum
In voorjaar 2018 worden studenten via Start Academy op weg geholpen met hun idee. Wil je graag een team coachen? Je tijdsinvestering is beperkt, je impact des te groter.
 

Heb jij op gebied van ondernemerschap intussen je sporen verdiend? Wil je klankbord zijn van een nieuwe generatie ondernemende hogeschool- en universiteitsstudenten? Dan kan je coach worden van Start Academy.

 

Concreet, waar gaat het over? Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) trapt momenteel de nieuwe jaargang van Start Academy op gang, een combinatie van een ideeënwedstrijd en een academie voor studenten die de wereld willen veroveren met hun idee. We willen vooral dat studenten met hun idee aan de slag gaan. En daaronder verstaan we niet het schrijven van lange teksten of plannen. We willen dat ze de markt induiken met hun idee, het bespreken en dan weer aanpassen, en dat ze stap voor stap bouwen aan hun product of dienst. Start Academy biedt ze daarbij alle kansen tot slagen!

In een traject van februari tot april 2018 worden studenten op weg geholpen met hun idee. Ze krijgen de nodige inzichten tijdens workshops, en gaan daarmee aan de slag, onder begeleiding van een persoonlijke coach. Heb je interesse in deze rol? Je tijdsinvestering is beperkt, je impact des te groter.

Match coach en team

We gaan proberen om een goede match te maken tussen de teams en de coaches. Als coach zal je max. drie teams begeleiden. Tegen 25/2/2018 zal deze match gemaakt zijn en zullen de teams de coaches moeten contacteren voor een afspraak. De bal ligt in hun kamp, ze moeten ondernemend zijn! Op 15/3/2018 verwachten we dan alle teams met hun coaches voor een gemeenschappelijke sessie die parallel doorgaat in Gent en in Leuven, van 18u30-22u. Eind maart wordt er beslist welke 6 teams naar de finale gaan.

Zit een team van jou als coach daarbij, dan word je ook verwacht op zaterdag 31 maart om hen klaar te stomen voor de finale die doorgaat op woensdag 18 april. En, wie weet kunnen jouw studenten de jury meest overtuigen met hun eindpresentatie, en verdienen ze de hoofdprijs van €2.500.