WOMED Award 2021 voor Caroline Vercauteren van BonMush, proficiat!

Publicatiedatum
Caroline Vercauteren (BonMush) werd gisteren bekroond als dé strafste vrouwelijke ondernemer van 2021. Sarah Parent (Go Forest) won de award voor Belofte van het Jaar. Beide dames verbinden een sterke maatschappelijke visie aan gepassioneerd ondernemerschap. Proficiat!

Van charcuteriebedrijf naar duurzame veggie-producten

Tot voor vijf jaar produceerde het West-Vlaamse BonRill klassieke vleesproducten. Toen Caroline Vercauteren het bedrijf overnam, koos zij voor een nieuwe, innovatieve wind. Met BonMush verschoof de focus van vlees naar duurzame, vegetarische producten op basis van oesterzwam. “Het is ook dankzij de steun van VLAIO dat we met BonMush al zo’n mooi parcours hebben kunnen afleggen”, vertelt Caroline. De nieuwe, innovatieve producten werden ontwikkeld met steun van VLAIO.

Haar inspirerende aanpak leverde haar een nominatie op voor de Womed Award 2021, die ze op 9 maart 2022 ook won. De jury prees haar lef en innovatie. Caroline is een durver, ze gaat ervoor, maar ze verliest het belang van de boeren daarbij niet uit het oog. De ideale ambassadeur voor vrouwelijk ondernemerschap in Vlaanderen dus, proficiat!

We maken vlees of vis na. En omdat het echt om een innovatief product gaat, vroegen we bij VLAIO een ontwikkelingsproject aan. Dankzij die subsidie hadden we de middelen om onze R&D uit te breiden en een mooi gamma aan producten te ontwikkelen.

Caroline Vercauteren
Leading Lady van BonMush

Belofte van het jaar en WOMED Award Zuid

Sarah Parent wint de award van ‘Belofte van het Jaar’. Met Go Forest kiest Sarah resoluut voor ecologische en maatschappelijke impact. Ze maakt op een slimme manier gebruik van technologie en zorgt voor transparantie bij klanten die bomen laten planten. 

Om de twee jaar ontvangt ook een vrouwelijke ondernemer uit een land waar ngo Trias actief is de WOMED Award Zuid. Dit jaar gaat die naar Doreen Jean Nsasiirwe van Westlink Delicacy uit Oeganda. Zij koopt met haar bedrijf honing van lokale imkers en imkercoöperaties in het district Kisoro. 
 

Sarah Parent (Go Forest) en Caroline Vercauteren (BonMush)
 

Wat zijn de Womed Awards?

Markant vzw, UNIZO en VLAIO bekronen vrouwelijk ondernemerstalent. Elk jaar reiken we rond 8 maart - Internationale Vrouwendag - een award uit aan de Onderneemster én de Belofte van het Jaar. Alle info via womedaward.be.

De volledige online-uitreiking van 9 maart 2022 kan je herbekijken op www.womedaward.be.