BonMush: lokale, duurzame en lekkere plantaardige producten

Tot voor vijf jaar produceerde het West-Vlaamse BonRill klassieke vleesproducten. Toen Caroline Vercauteren het bedrijf overnam, koos zij voor een nieuwe, innovatieve wind. Met BonMush verschoof de focus van vlees naar duurzame, vegetarische producten op basis van oesterzwam. “Het is ook dankzij de steun van VLAIO dat we met BonMush al zo’n mooi parcours hebben kunnen afleggen”, vertelt Caroline. Haar inspirerende aanpak leverde haar een nominatie op voor de Womed Award 2021, die ze op 9 maart 2022 ook won. Proficiat!
oesterzwam @Bynouchka
@Bynouchka
@Bynouchka

We maken met oesterzwam vlees of vis na. Omdat het echt om een innovatief product gaat, vroegen we bij VLAIO een ontwikkelingsproject aan. Dankzij die subsidie hadden we de middelen om onze R&D uit te breiden en een mooi gamma aan producten te ontwikkelen.

-
Caroline Vercauteren
,
Leading Lady van BonMush
Caroline Vercauteren @Bynouchka
@Bynouchka
@Bynouchka

Met BonMush willen we een leuk Belgisch merk zijn en mensen op een niet-activistische manier laten kennismaken met lekkere plantaardige producten.

-
Caroline Vercauteren
,
Leading Lady van BonMush
@Bynouchka

Als vrouwelijke ondernemer wil ik ook een voorbeeld zijn voor andere vrouwen. Ik maak zelf de switch van farma naar een heel andere sector, met alle onzekerheden en twijfels die daarbij komen kijken. Ook dat verhaal wil ik vertellen: het is niet omdat je een diploma behaald hebt, dat je bent afgestudeerd. Een growth mindset is enorm belangrijk.

-
Caroline Vercauteren
,
Leading Lady van BonMush
Caroline Vercauteren won op 9 maart 2022 de WOMED Award 2022, proficiat!