Wint jouw bedrijventerrein een award voor 'Biodivers bedrijventerrein 2021'?

Publicatiedatum
Is jouw organisatie trots op de biodiversiteitsacties op jullie bedrijventerrein? Stel je dan zeker tegen 3 september kandidaat voor de 'Award Biodivers bedrijventerrein 2021'.

Waarom?

Met deze Award willen we inspanningen voor biodiversiteit op bedrijventerreinen belonen en breder onder de publieke aandacht brengen.

Hoe indienen?

  1. Beschrijf je ondernomen actie: wie ondernam de actie, partners, kostprijs, tijd die nodig was, behaalde resultaat, extra voordeel voor bedrijf, betrokkenheid medewerkers, …
  2. Zorg voor beeldmateriaal ter verduidelijking;
  3. Wees creatief: maak een digitale tour langsheen je bedrijventerrein, maak een fotoreportage, interview een medewerker of CEO, ...
  4. Stuur dit alles door naar niels.willo@vlaanderen.be ten laatste op 03/09/2021.

Selectieprocedure

  • De inzendingen worden door de jury onderverdeeld in categorieën. Per categorie selecteert de jury een winnaar.
  • Mogelijkheid voor publieksprijs wordt bekeken.

Prijs

  • Bekendmaking van de finalisten via de nieuwsbrief 'Bedrijven en biodiveriseit' en de kanalen van de initiatiefnemers (Vlaamse overheid, Corridor, Natuurpunt)
  • Een mooie award om mee te nemen naar huis

Bekendmaking winnaar

Op het slotevent in oktober 2021!

Meer info?

Alle info vind je hier op de website van Departement Omgeving. 

 

Wat is de Green Deal 'Bedrijven en Biodiversiteit'?

In 2018 engageerden meer dan 110 bedrijven, organisaties en (lokale) besturen - waaronder VLAIO - zich om samen te verkennen hoe investeringen in biodiversiteit op korte en lange termijn goed zijn voor het bedrijf, de werknemers, de klanten, de relatie met relevante stakeholders en het imago van het bedrijf. Het departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en het studiebureau Corridor namen het initiatief. Meer info over deze Green Deal vind je hier.