Wil jij sneller inzicht dankzij open data?

Publicatiedatum
Nu open data ook uitgedragen worden door veel actoren in het overheidslandschap, willen Gent en Brugge vooruitkijken. Waar maken open data nu het verschil, en waar en hoe kan vrij beschikbare data de komende tien jaar - economisch én maatschappelijk - echt het verschil maken. Wat weet of denk jij hierover?
Foto door thisisengineering, unsplash.com

Adviesbureau KPMG voert in opdracht van stad Brugge en stad Gent een studie uit om de meerwaarde, de kosten, de mogelijkheden en de uitdagingen van open data beter te kunnen inschatten. Aan het einde van de rit moet het leiden tot beleidsaanbevelingen in een draaiboek, voor henzelf en alle andere steden en gemeenten in Vlaanderen.

LODE

Steden Brugge en Gent gaan in het project Lokale Open Data Economie (LODE) na wat open data kan betekenen. Waarop moeten we inzetten? Kunnen we via data samen de stad of gemeente maken? En met wie kunnen we dan samenwerken, op welke thema’s en onder welke voorwaarden? Dat willen ze samen met jou onderzoeken. Dit project krijgt steun van VLAIO in de oproep City of Things uit 2021. Je lees meer over het project op www.brugge.be/lode of www.stad.gent/lode.

Delen: