Vraag nu de corona ondersteuningspremie aan

Publicatiedatum
De beperkende maatregelen die opgelegd werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werken voor veel ondernemingen nog steeds door. Daarom krijgen ondernemers met een groot omzetverlies een aanvullende corona ondersteuningspremie van € 2000. Die kan je vanaf vandaag bij VLAIO aanvragen.

*UPDATE 11/08/2020* De deadline is verlengd, je hebt nu tijd tot 31 augustus 2020 om deze premie aan te vragen.
vrouw thuis aan het werk tijdens de coronacrisis

Langdurige impact op omzet

Veel ondernemingen zien een langdurige impact van de coronacrisis op de omzet. Zeker voor de sector van de evenementen is de impact nog steeds heel groot. Ook voor bedrijven en winkels die recent opnieuw heropend zijn, is het effect op de omzet op dit moment niet te onderschatten omdat ze capaciteitsbeperkingen moeten naleven. Daarom voorziet de Vlaamse Regering aanvullend een corona ondersteuningspremie van € 2000. Die kan je vanaf vandaag aanvragen via www.vlaio.be/coronaondersteuningspremie.

Check de voorwaarden

De extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de eerste compensatiepremie én voor ondernemingen die een beroep konden doen op de hinderpremie en ondertussen opnieuw open zijn. De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar. Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten.

Meer info over alle voorwaarden vind je op deze website.

Deadline: 31 augustus 2020

Let op: deze ondersteuningspremie moet je uiterlijk op 31 augustus 2020 online aanvragen! (= verlenging, oorspronkelijk was de deadline 15 augustus)

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart na de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.