Voka viert Open Bedrijvendag 2022 op zondag 2 oktober

Publicatiedatum
Noteer alvast met stip zondag 2 oktober 2022 in je agenda, want op de eerste zondag van oktober is het naar goede gewoonte Voka Open Bedrijvendag! Voor hun 32ste editie pakken ze opnieuw uit met een hybride aanbod: meer dan 200 bedrijven zwaaien fysiek de deuren open en ook online kan je via Voka Open Bedrijvendag Virtueel ruim 50 organisaties rondleidingen volgen.

Hét moment om een blik achter de schermen te werpen bij tal van b(l)oeiende bedrijven! Ontdek snel wie je zondag graag verwelkomt:

Kijk opnieuw binnen bij je favoriete bedrijven! 

De rode draad dit jaar is ‘Samen Ondernemen, Samen Groeien, Samen Deuren Openen’. Onder dit motto wil Voka Open Bedrijvendag de gepassioneerde Vlaamse ondernemers én hun medewerkers alle lof toewerpen. Met deelnemende bedrijven als Samsonite, Delhaize, Van Marcke en DronePort belooft Voka Open Bedrijvendag ook dit jaar opnieuw enorm divers te zijn. Ambachtelijke pracht, stoere industrie of ingenieuze techniek, het aanbod heeft voor elk wat wils! 

Hier vind je de bedrijven die je op 2 oktober fysiek kan bezoeken.

Virtuele rondleidingen verbreden het aanbod 

Na het enorme succes van de digitale editie in 2020 en de eerste hybride editie vorig jaar, borduurt Voka Open Bedrijvendag verder op dit potentieel. Vorig jaar brachten meer dan 1 miljoen mensen doorheen het jaar een virtueel bezoekje aan één of meerdere deelnemende bedrijven. Het is een uitgelezen kans voor bedrijven die omwille van praktische, hygiënische of veiligheidsredenen niet kunnen deelnemen aan het fysieke evenement, om via virtuele rondleidingen toch te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Breng heel het jaar door een virtueel bezoek via openbedrijvendagvirtueel.be.

Enkele aanraders:

Samsonite in Oudenaarde

Wist je dat de Europese hoofdzetel van de wereldwijde marktleider in bagage, tassen en reisaccessoires gewoon in Oudenaarde zit? Bij Samsonite duik je in hun 112-jarige geschiedenis van reiskoffers en ontdek je het volledige proces van ontwikkeling tot productie. Bekijk elke stap van dichtbij, en neem een kijkje in het Europees distributiecentrum waar een kluwen aan transportbanden elke koffer naar de juiste bestemming brengt. 

(Opgelet, om Samsonite te bezoeken moet je verplicht op voorhand reserveren!)

DronePort in Sint-Truiden

Begin 2019 kreeg Sint-Truiden er een bedrijvencampus bij voor bemande en onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector: DronePort. Lees: een industriepark met focus op de luchtvaart- en drone industrie (Campus DronePort), verschillende vliegzones en testgebieden voor verschillende nieuwe prototypes, onderzoek en nieuwe drone toepassingen in verschillende sectoren. Maak kennis met de vloot en de piloten in Hangaar 2020. Wie weet maak jij zelfs kans op een luchtdoop! 

Equilli in Boortmeerbeek

Het verhaal van Equilli begint bij het onderzoek naar een persoonlijk aangepaste matras aan de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven. Deze wetenschappelijke achtergrond vormt het DNA van het merk, want beter slapen begint bij een betere matras. Maar hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Even liggen in de toonzaal zegt weinig. En wat als je dan toch de foute keuze hebt gemaakt? Deze steeds weerkerende vragen hebben ertoe geleid dat dr. ir. Vincent Verhaert en zijn team in 2014 Equilli hebben opgericht. Ook zetten ze op een duurzamer ontwerp voor dit slaapgoed, waarvoor ze VLAIO-steun kregen.

Imec in Leuven

imec is een wereldwijde koploper in R&D, partner van VLAIO, en doet al 38 jaar onderzoek naar digitale technologie en nano-elektronica. Topwetenschappers geven hier elke dag weer het beste van zichzelf om te werken aan onze toekomst. Wie op zondag 2 oktober imec bezoekt, komt er te weten hoe technologie onze toekomst zal vormgeven. Dat doe je aan de hand van demo’s, STEM-workshops, ontmoetingen met wetenschappers, een bezoek aan onze cleanroom, interactieve spellen en nog veel meer!

Devagro uit Waregem

Devagro is een hecht familiebedrijf. Als all-round aannemer verzorgen zij zowel de afbraak, het grondverzet, de grondsanering en de infrastructuur van elk bouwproject. Doe mee aan een behendigheidsproef met een kraan en maak kans op een ballonvaart! Niet bang van hoogtes? Neem plaats op de sky-view en observeer de bedrijfssite (en Waregem) vanop meer dan 40m hoogte! Vanuit de hoogte observeer je ook hoe het afgebroken beton wordt omgezet naar een nieuwe grondstof. Devagro is bij VLAIO bekend al deelnemer aan een crossroads2-project rond waterstof (onder hun vroegere naam BSV Harelbeke).

 

Partners

Voka Open Bedrijvendag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van VLAIO, ING, Radio 2, Eén, De Zondag en Trends.