'Vlaanderen Helemaal Digitaal' zoekt jouw digitale oplossingen

Publicatiedatum
De COVID-19 uitbraak zet een nooit geziene druk op onze gezondheidszorg, onze samenleving en economie. Door nog meer in te zetten op digitale technologie kunnen we onze samenleving zo veerkrachtig mogelijk verder doen draaien. Ben jij een bedrijf, organisatie of een vereniging en kan jouw digitale oplossing de samenleving ondersteunen tijdens deze coronacrisis? Meld je snel aan bij de nieuwe taskforce 'Vlaanderen Helemaal Digitaal'!
logo van de taskforce 'Vlaanderen Helemaal Digitaal'

#helemaaldigitaal

De COVID-19 uitbraak in Europa zet een nooit geziene druk op onze gezondheidszorg, onze samenleving en economie. De overheid neemt heel ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zo ingrijpend dat we zoveel mogelijk naar digitale oplossingen overschakelen om de wereld verder te laten draaien.

Zoeken naar digitale oplossingen

In deze crisissituatie kan digitale technologie ons de nodige veerkracht bieden, en creatieve manieren aanreiken om de samenleving en de economie zo goed mogelijk te ondersteunen. Denk aan bedrijven die versneld en uitgebreider gaan telewerken, de zorgsector die via online gesprekken de groeiende eenzaamheid wil aanpakken, of een platform dat hotels de mogelijkheid biedt om vrije bedden uit te lenen aan ziekenhuizen die er nood aan hebben.

Taskforce 'Vlaanderen Helemaal Digitaal'

In alle sectoren zijn de uitdagingen vandaag groot en biedt digitaal heel wat opportuniteiten. Daarom richt de Vlaamse overheid met ondersteuning van imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid de taskforce 'Vlaanderen Helemaal Digitaal' op. Deze taskforce zal digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart brengen, onderling afstemmen en promoten. 

Kan jouw bedrijf of organisatie helpen?

Ben jij een bedrijf, beroepsorganisatie of een vereniging en wil je een digitale oplossing aanbieden die bedrijven, de maatschappij en/of overheden kunnen ondersteunen tijdens deze coronacrisis? Meld je aan als aanbieder bij 'Vlaanderen Helemaal Digitaal' door deze vragenlijst in te vullen.

Zie je een uitdaging?

Door de coronacrisis staat onze samenleving vandaag voor een aantal acute problemen en uitdagingen. Zie je als overheid, bedrijf, beroepsorganisatie of vereniging een acute nood of uitdaging ontstaan waar digitalisering een oplossing zou kunnen betekenen? Neem contact met op met de taskforce via helemaaldigitaal@vlaanderen.be.

Ontdek hier de website van deze nieuwe taskforce.