Vlaamse overheid werkt samen voor sterk Limburgs ondernemerschap

Publicatiedatum
Vandaag ondertekenden LRM en VLAIO een samenwerkingsakkoord in Hasselt. Samen willen we Limburgse ondernemers beter ondersteunen.
Mark Andries en Tom Vanham met het samenwerkingsakkoord

Focus op groei, incubatie, scale-up en innovatie

Doel van de samenwerking is samen Limburgse ondernemers ondersteunen die voor grote uitdagingen staan. Transformatie, groei, incubatie, scale-up en innovatie zijn daarbij belangrijke thema’s. Dit nieuwe partnerschap wil ook nieuwe investeringen in Limburg aanmoedigen en VLAIO bedrijfsadviseurs en LRM-investeringsmanagers nauwer doen samenwerken. 

Mark Andries
Limburgse bedrijven hebben ontzettend veel groeipotentieel. Dankzij dit partnerschap zullen VLAIO en LRM makkelijker kennis delen over elkaars dienstverlening waardoor de Limburgse ondernemer sneller en beter geholpen wordt. Onze VLAIO bedrijfsadviseurs gaan nauwer samenwerken met LRM-investeringsmanagers. Samen zetten we onze schouders onder sterk, innovatief ondernemerschap in Limburg.
Mark Andries
administrateur-generaal van VLAIO

Limburg ontwikkelen als innovatieve en technologische regio

Als hét centrale aanspreekpunt voor alle ondernemers in Vlaanderen, biedt VLAIO een geïntegreerde, kwaliteitsvolle dienstverlening aan via het ‘only once’ principe. Het agentschap zet in op transversaal samenwerken met collega-agentschappen binnen de Vlaamse overheid om meerwaarde te creëren voor Vlaamse ondernemers. 

We willen bedrijven doen samenwerken om te groeien binnen én buiten de provincie. We nemen hier graag een voortrekkersrol in door zelf ook samenwerkingen op te zetten. Samen met VLAIO kunnen we onze portefeuillebedrijven nog beter begeleiden. We beogen ook een Euregionaal hefboomeffect door in te zetten op Europese structuurfondsen, waar we de expertise van VLAIO goed kunnen gebruiken.
Tom Vanham
Tom Vanham
CEO LRM

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM nv is een nieuwe partner waarmee een warme samenwerking tot stand komt. LRM wil dé katalysator zijn voor de verdere ontwikkeling van Limburg als innovatieve en technologische regio. 

Concreet zullen beide organisaties elkaar versterken in hun respectievelijke missies vanuit de volgende invalshoeken:

  1. Het gezamenlijk ondersteunen van ambitieuze bedrijven (groei, innovatie, transformatie) en het aanmoedigen van nieuwe investeringen in Limburg door een versterkte samenwerking met VLAIO bedrijfsadviseurs en LRM medewerkers. 
  2. Een warm en lerend partnerschap, wederzijdse kennisdeling van services en ontwikkelingen om meerwaarde te creëren op het terrein ten behoeve van ondernemers. VLAIO en LRM zijn in de mogelijkheid om een kwaliteitsvolle en geïntegreerde dienstverlening aan te bieden. 
  3. De ambitie om gezamenlijk in te zetten op omgevingsfactoren om start-ups en scale-ups te laten uitgroeien tot mature bedrijven via incubatie & acceleratie
  4. Daarnaast willen LRM en VLAIO de interregionale samenwerking op Europees vlak versterken, met focus op de Euregio en Noord-Brabant (NL), met Europese structuurfondsen als belangrijke hefboom. 
Philippe Muyters
LRM en VLAIO delen hetzelfde doel: onze bedrijven zo goed mogelijk ondersteunen en helpen in hun groei- en innovatieplannen. Door deze samenwerkingsovereenkomst gaan we kennis en ideeën nog intenser delen en zorgen we ervoor dat onze economie kan groeien en bloeien.
Philippe Muyters
Vlaams minister van Economie en Innovatie
 

Over LRM 

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert. We zorgen voor een stevige basis zodat bedrijven en projecten die jobs in Limburg creëren kunnen groeien. Onze financiële middelen en expertise zorgen, samen met de troeven van Limburg, voor een unieke voedingsbodem. Meer info: www.lrm.be