Vacature: Projectleider PMO (via Vlaanderen connect)

Publicatiedatum
Om onze interne ICT-projecten overkoepelend op te volgen, te ondersteunen en te beheren, werd binnen de organisatie recent een Project Management Office (PMO) opgericht. We zoeken een PMO-projectleider om hier verder vorm en invulling aan te geven. Weet je als geen ander hoe (ICT-)projectmanagement werkt en ben je een krak in projecten opvolgen? Solliciteer dan ten laatste op 01/05.

Jobomschrijving

Als projectleider PMO ben je vertrouwd met (ICT-)projectmanagement. Je volgt de voortgang van projecten op. Je bewaart ook het overzicht van het portfolio aan projecten en je koppelt die aan de digitaliseringsstrategie van het agentschap. 

Wie zijn wij? 

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren ondernemerschap, ondersteunen innovatie en dragen bij tot een gunstig ondernemersklimaat. Wij, dat zijn 450 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen.

VLAIO is een dynamisch agentschap dat volop de kaart trekt van innovatie, data en digitalisering om de bedrijfsvoering en de klanten maximaal te ondersteunen. Recent werd de digitaliseringsstrategie van het agentschap vernieuwd. Projectmanagement en het beheer van het portfolio aan digitaliseringsprojecten kwamen daarbij als een essentiële pijler naar voor. Als projectleider PMO ben je verantwoordelijk voor het Project Management Office van waaruit we het overkoepelend beheer en de ondersteuning van de digitale projecten vorm geven. Je doet dit vanuit de afdeling Data & Interne innovatie die instaat voor de coördinatie van de digitaliseringsstrategie. 

Wie ben jij? 

Je bent een constructief ingestelde teamspeler met uitstekende communicatievaardigheden en organisatorische competenties. Daarnaast beschikt je minstens over:

 • 3 jaar relevante ervaring, met aantoonbare expertise in het domein van projectmatig werken en projectmanagement;
 • een brede en praktische kennis van ICT-toepassingen die relevant zijn voor projectmanagement en portfoliomanagement (MS Office pakket, MS Teams, SharePoint…);
 • specifieke ICT-kennis om een digitaal dashboard voor portfoliomanagement te ontwikkelen op maat van VLAIO (bijv. PowerBI…)
 • een masterdiploma of gelijkwaardig door aantoonbare ervaring.

Je hebt een streepje voor in de selectie als je:

 • over de competenties beschikt om verdere stappen in het beheren van het projectportfolio van VLAIO te faciliteren, en dit in nauw overleg met het management;
 • beschikt over coachingsvaardigheden (om projectleiders en -medewerkers te ondersteunen en te begeleiden).

Collega's omschrijven je als gedreven en enthousiast, een teamspeler en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe digitale toepassingen te verkennen.
Verder spreek en schrijf je uitstekend Nederlands.

Wat zal je doen? 

Je voornaamste verantwoordelijkheden zijn:

 • bijdragen tot een verhoging van de succesratio van interne projecten en zo de digitaliseringsstrategie mee vorm geven
 • de projectselectie en het beheer van het projectportfolio steeds performanter maken;
 • de horizontale samenwerking in de organisatie over de afdelingen heen bevorderen;
 • via projectmatig werken de ontwikkelingskansen van medewerkers in functie van hun talent helpen vergroten;
 • de expertise over projectmanagement in de organisatie verder uitbouwen.

Een greep uit je takenpakket:

 • Je begeleidt en ondersteunt collega’s bij het opzetten en opvolgen van projecten (business case, plan van aanpak, risico’s, opvolgingsmethodiek…). Je besteedt daarbij bijzondere aandacht aan startende projectleiders en je maakt hen wegwijs in het opleidingsaanbod rond projectmanagement.
 • Je optimaliseert het VLAIO-kader voor projectwerking verder en stuurt dat indien relevant bij.
 • Via gepaste communicatie zorg je voor de nodige bekendheid van het PMO en het VLAIO-kader voor projectwerking, met achterliggend de gepaste documentatie en templates.
 • Je zet een duidelijk aanspreekpunt voor vragen rond projectwerking op in het agentschap en waakt erover dat vragen tijdig beantwoord worden.
 • Bij de opmaak van het ondernemingsplan faciliteer je de selectie van projecten. Je adviseert het management over welke projecten best passen in de digitaliseringsstrategie en wat de impact is van de projecten op de werking van het agentschap.
 • Je bewaakt mee de digitaliseringsstrategie van het agentschap door aan te geven op welke actielijnen nog projecten ontbreken. Waar nodig zorg je voor de bijsturing van projectvoorstellen zodat ze maximaal bijdragen tot die digitaliseringsstrategie.
 • Je zorgt periodiek voor een stand van zaken van de uitvoering van alle projecten en koppelt daarover terug aan het management.
 • Je stelt de nodige ICT-tools voor projectwerking beschikbaar. Essentieel daarbij is een dashboard op maat van VLAIO voor de projectopvolging.

Wat bieden we?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • een mobiliteitsbudget
 • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • een groepsverzekering
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken.

 

Is deze functie iets voor jou? 

Solliciteer dan ten laatste op 1 mei

Ontdek het volledig vacaturebericht en solliciteer meteen online!

 
 

Heb je een vraag over de job? 

Wij geven graag extra verduidelijking! 
Voor meer informatie kan je terecht bij:

Cedric Corteel
Afdelingshoofd afdeling Data & Interne Innovatie
Cedric.Corteel@vlaio.be
0485/47 33 96

Luc De Buyser
Diensthoofd Team Interne Innovatie
Luc.Debuyser@vlaio.be
0494/57 45 55