Vacature: Projectadviseur Mechatronica

Publicatiedatum
Heb jij een passie voor nieuwe technologieën en wil je graag een unieke kijk krijgen op de nieuwste innovaties binnen de maakindustrie in Vlaanderen? Heb je zelf ervaring met aspecten van mechatronica en automatisatie in industrie of onderzoek? Ben je goed in het inschatten van innovativiteit, slaagkans en potentieel economische impact van een project? En kan je na eigen analyse op basis van verkregen informatie knopen doorhakken? Dan ben jij de projectadviseur Mechatronica die wij zoeken!

Wat houdt de job in? 

Als projectadviseur Mechatronica beoordeel je projectaanvragen waarin steun gevraagd wordt voor onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten binnen de maakindustrie. Deze aanvragen worden ingediend door zowel bedrijven (van kleine kmo tot grote multinational) als andere organisaties zoals bv. kennisinstellingen. Kenmerkend hierbij is de variatie, zowel in het projectbudget als in de aard van de projecten. Naast het technische luik, wordt ook het business potentieel, al dan niet via implementatie van nieuwe business modellen, grondig bekeken. 

Je verzamelt essentiële informatie over het project, onder andere door een bespreking ter plaatse met de aanvragende bedrijven, gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Op basis daarvan maak je een grondige analyse over de innovativiteit, de slaagkans en de potentiële economische en maatschappelijke impact. Samen met je collega’s breng je een advies uit over mogelijke steun aan deze projecten. Van die projecten die gesteund worden blijf je ook na de evaluatie het aanspreekpunt voor de aanvrager en sta je in voor de verdere opvolging van de projectuitvoering. 

Functiecontext

Je gaat aan de slag binnen de afdeling Steun, die bestaat uit acht multidisciplinaire teams en focust op het financieel ondersteunen van bedrijven d.m.v. subsidies. Je zal voornamelijk ingezet worden in twee teams met elk een elftal projectadviseurs. Jouw directe collega’s hebben diverse expertises (life sciences, maakindustrie, chemie en materialen, ICT, economie). Daarnaast heb je ook nauw overleg met een team financiële adviseurs, inspectie, juristen en adviseurs met een verantwoordelijkheid naar internationale netwerken. 

  Wie zoeken we? 

  Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende twee voorwaarden: 

  1. Je beschikt over een masterdiploma of PhD in de industriële wetenschappen of (bij voorkeur) in de ingenieurswetenschappen.
  2. Je hebt minimaal 4 jaar functierelevante beroepservaring met innovatieve mechatronica-projecten. Hierdoor beschik je over een grondige en brede kennis van industriële automatisatie en informatie- en communicatietechnologie (ICT). 

  Wat bieden we? 

  • Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang. 
  • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
  • Geen fan van files? Bij de Vlaamse overheid kan je rekenen op gratis openbaar vervoer van en naar je werk of een fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer. Je kan ook één of 2 dagen van thuis of een satellietkantoor werken bij de meeste functies.
  • Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
  • Je ontvangt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag. 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.
  • Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van adviseur (rang A2) met de bijbehorende salarisschaal A211 (bij 0 jaar anciënniteit). Je eerste 12 maanden vormen een proefperiode met een individueel vormingsprogramma.