Vacature Medewerker Informatica (tot 13 juni)

Publicatiedatum
Kan je goed overweg met standaard software en apps voor dagelijks gebruik en help je mensen graag verder? Ben je klantgericht, communicatief en werk je graag mee aan documentatie? Dan zou dit de geknipte job voor jou kunnen zijn!

Solliciteren kan tot en met 13 juni 2021.

Wat houdt de job in? 

Als medewerker informatica draag je in de eerste plaats bij aan de goede ondersteuning van de gebruikers van het Klant & Relatie Informatiesysteem KRIS. Het programma KRIS wordt door meer dan 350 van de 400 medewerkers gebruikt en ondersteunt een groot deel van de werking van VLAIO. Zo wordt KRIS gebruikt om contacten met ondernemingen te registreren en subsidiedossiers te behandelen (digitale indiening, interne beslissingsprocessen, betalingen,…). 

Wat zijn jouw taken?

 • Je zorgt in de eerste plaats voor de eerstelijnsondersteuning: vragen van KRIS gebruikers komen bij jou terecht. Eenvoudigere of vaak voorkomende vragen beantwoord je zelf, complexere vragen stuur je door naar de juiste verantwoordelijke.
 • Je neemt een aantal secretariaatstaken op: je plant vergaderingen en opleidingen, je maakt verslagen, je ondersteunt administratieve processen (aankopen, facturatie, …).
 • Je werkt mee aan documentatie (bijvoorbeeld Frequently Asked Questions) en filmpjes met handleidingen.
 • Je werkt mee aan nieuwe ontwikkelingen binnen KRIS: je test de nieuwigheden en je geeft toelichting aan collega’s in de andere afdelingen (bv. via vragenuurtjes), …

Wie is mijn werkgever?

VLAIO - voluit het Agentschap voor Innoveren & Ondernemen - is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen! We stimuleren niet alleen innovatie, we gaan ook zelf aan de slag om onze werking voortdurend te verbeteren. De medewerker informatica zal aansluiten bij de recent opgerichte afdeling Data & Interne Innovatie. Binnen deze afdeling bieden we ondersteuning aan het agentschap via 3 diensten: data & monitoring, informatica en interne innovatie.

Wie zoeken we? 

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan de volgende voorwaarde:

1)      Je hebt een diploma hoger secundair onderwijs of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau C binnen de Vlaamse overheid. 

Je kunt ook deelnemen aan de selectie als je binnenkort afstudeert en binnen de maand na de uiterste inschrijvingsdatum het gevraagde diploma behaalt. Je kunt de functie alleen opnemen als je op het moment van de indiensttreding je diploma effectief behaald hebt.

Wat bieden we?

 • Je komt terecht in een groeiend en gedreven team van een 20-tal collega’s op de dienst informatica. Zij zullen je begeleiden om je nieuwe job te leren kennen en erin te groeien.  
 • Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van medewerker met bijhorende salarisschaal C111. Hier kan je al even kijken wat je nettosalaris kan zijn, aangepast aan je individuele situatie.
   
 • Verder biedt VLAIO ook:
  • maaltijdcheques
  • vergoeding woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets
  • hospitalisatieverzekering 
  • 35 dagen vakantie per jaar en vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar
  • opvang in de hoofdkantoren tijdens de schoolvakanties voor kinderen tussen 3 en 14 jaar

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? Dat lees je hier!