Vacature: Bedrijfsadviseur internationale samenwerking en beleid (bepaalde duur, 2 jaar)

Publicatiedatum
VLAIO is lid van verschillende internationale netwerken waarbij Vlaamse programma's voor steun aan innovatie en ondernemerschap ingezet worden.

Als bedrijfsadviseur internationale samenwerking draag je bij tot het beheer en de opvolging hiervan.

Is deze vacature iets voor jou? Solliciteer dan t.e.m. 22 mei.

Meer info of vragen? Schrijf je in voor het infomoment op 18 mei.

Jobomschrijving

Om internationale samenwerking te stimuleren is VLAIO lid van verschillende internationale netwerken. Daarin worden Vlaamse programma’s voor steun aan innovatie en ondernemerschap ingezet om het Vlaamse aandeel in ruimere internationale projecten te ondersteunen en financieren. Als bedrijfsadviseur internationale samenwerking en beleid draag je bij aan het overkoepelende beheer en opvolging van die inzet van de Vlaamse programma’s wat kadert in de internationalisering van onze bedrijven en de internationale positionering van Vlaanderen in het domein van innovatie en ondernemerschap.

In praktijk worden diverse programma’s ingezet in meerdere netwerken waarbij steeds een adviseur met een vakinhoudelijk affiliatie dit opvolgt. De taak van de bedrijfsadviseur internationale samenwerking en beleid bestaat erin om het geheel in goede banen te leiden en het overzicht van de inzet te bewaken. Bij netwerken die gestart worden op initiatief van de Europese Commissie omvat dit ook informatievergaring over het schema binnen Europa (EU partnerships), opvolging en uitwerking van contracten met de Europese Commissie en rapportering vanuit Vlaanderen naar de Commissie. Voor de multilaterale netwerken omvat de functie eveneens ondersteuning van de Eureka-coördinator voor opvolging van deelname aan internationale fora. 

Naast de overkoepelende opvolging zal je ook zelf de opvolging van enkele individuele netwerken waarnemen, wat mogelijk op termijn kan leiden tot vertegenwoordiging van Vlaanderen op internationale fora. Door het faciliteren van match making en partner search wordt bijgedragen aan het tot stand komen van projecten, waarbij nauw zal samengewerkt worden met de diensten van Enterprise Europe Network en met NCP-Flanders (National Contact Point voor informatieverstrekking over EU-gefinancierde projecten). 

Naast de internationale opdrachten draag je ook bij aan het beheer en opvolging van opdrachten uitgevoerd door VLAIO voor de ondersteuning van het beleid innovatie en ondernemerschap en voor de coördinatie van het intern beheer binnen het agentschap. In de praktijk zal je onder andere mee instaan voor de opvolging, monitoring en uitrol van de projecten die binnen het beleidsdomein EWI ingezet worden in het relanceplan Vlaamse Veerkracht, de bijdrage van het agentschap aan de input voor het Europees semester en de voorbereiding van rapporteringen aan de Europese commissie over de uitvoering van het Belgisch plan voor Herstel en Veerkracht (RRF).

Je draagt bij aan de ondersteuning en facilitering van diverse activiteiten die steeds verband houden met internationale samenwerking of de relatie naar het beleid in Vlaanderen. Hierdoor biedt de functie een enorm leerpotentieel naar de rol van het agentschap in internationale initiatieven en beleidsactiviteiten.

Bovendien kan je meerdere dagen per week van thuis of vanuit een satellietkantoor werken.

Wie zoeken we?

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende voorwaarden:

  • Je hebt een master diploma of een ander diploma of getuigschrift, bij voorkeur in een economische afstudeerrichting of als ingenieur, dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid of je bent reeds tewerkgesteld in niveau A bij de diensten van de Vlaamse overheid.
 

Infosessie op 18/05 om 14u

Op 18 mei organiseren we van 14u tot 15u een infomoment. Heb jij specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure? Schrijf je dan zeker in. 

Inschrijven

 

Wat bieden we?

  • Je krijgt een contract van bepaalde duur in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111.
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar.
  • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Werken bij VLAIO

Wil je weten hoe het is om bij VLAIO te werken? We laten het onze collega's zelf vertellen!