UNIZO viert vrijdag 22 november de 'Dag van de Ondernemer'

Publicatiedatum
Vrijdag 22 november organiseren UNIZO, VLAIO en vele partners de 6de editie van de Dag van de Ondernemer. Op die dag erkennen we hoe belangrijk ondernemers zijn voor onze maatschappij en voor de economie. We tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. Deel ook jouw boodschap aan of als ondernemer(s) via #DagvandeOndernemer.
Logo van de UNIZO Dag van de Ondernemer

Waarom een 'Dag van de Ondernemer'?

Vandaag bestaat een 'dag' voor zowat alles: de Dag van de Jeugdbeweging, de Dag van de Klant, Secretaressedag ... Vreemd genoeg bestond er tot voor kort nog geen 'Dag van de Ondernemer'. Nochtans is het economische en maatschappelijk belang van ondernemers onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers staan.

De Dag van de Ondernemer vormt een schouderklopje voor bestaande ondernemers, maar ook een schop onder de kont van iedereen die ervan droomt. Denk je zelf aan een toekomst als zaakvoerder? Heb je plannen voor een eigen winkel, een freelance-carrière of zit je met een keigoed innovatie-idee? Dan is nu hét moment om die dromen om te zetten in actie. Come on!

Welke ondernemer ben jij? Doe de test!

Denk je zelf aan een toekomst als zaakvoerder? Heb je plannen voor een eigen winkel, een freelance-carrière of zit je met een keigoed innovatie-idee? Dan is nu hét moment om die dromen om te zetten in actie. Doe de test van Radio2 en ontdek welke soort ondernemer jij bent of zou kunnen zijn!

Global Entrepreneurship Week

UNIZO organiseerde de Dag voor het eerst naar aanleiding van de 'Global Entrepreneurship Week', een wereldwijde campagne om ondernemerschap te promoten.

Op die dag erkennen we hoe belangrijk ondernemers zijn voor onze maatschappij en voor de economie. We tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. Van grote bedrijfsleiders en jonge starters tot de bakker om de hoek, de fietsenmaker en de schrijnwerker die je trap maakte. Ze maken stuk voor stuk een onmisbaar, belangrijk deel uit van ons dagelijks leven - som maar eens op met hoeveel ondernemers je elke dag in aanraking komt!

Ook VLAIO viert als partner deze dag - jij ook?

Niet alleen UNIZO, maar ook heel wat andere organisaties en instellingen dragen op 22 november hun steentje bij en zetten ondernemers in de bloemetjes. Zo ook VLAIO, want Dag van de Ondernemer maakt deel uit van ons netwerk van initiatieven waar jij als ondernemer gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op www.sterkondernemen.be