Tweede internationale oproep 2024 voor innovatieprojecten SBEP (Sustainable Blue Economy Partnership)

Publicatiedatum

Het Sustainable Blue Economy Partnership (SBEP) geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten rond maritieme en mariene technologieën en voor blauwe groei. De eerste oproep staat nu open met als deadline voor de pre-proposals (uitgebreide samenvattingen) 10 april 2024 (15h CET).

De thema’s voor projecten

De projectvoorstellen dienen te kaderen binnen deze topics:

  1. Digital Twins of the Ocean at regional sub basin scale
  2. Blue economy sectors, development of marine multi-use infrastructures
  3. Planning and managing sea-uses at the regional level
  4. Blue Bioresources

Deelnemende landen

Aan deze oproep nemen 38 steunverlenende organisaties deel uit 26 landen: België, Brazilië, Cyprus, Denemarken, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, Tunesië en Turkije en Zweden. De partners van de internationale projectvoorstellen ontvangen voor hun bijdrage in het project steun uit hun eigen land of regio.

Het globaal subsidiebudget bedraagt ca. € 40 miljoen.

Projectconsortium

Een SBEP projectconsortium bestaat uit minstens 3 onafhankelijke partners uit 3 verschillende deelnemende landen. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten. Er wordt gevraagd om voorafgaand aan de indiening contact op te nemen met de steunverlenende actoren in elk land of regio waar steun wordt aangevraagd  – voor VLAIO: jozef.ghijselen@vlaio.be, T +32 2 432 42 40.

Er is een partner search tool voorhanden op proposals.etag.ee.

Infosessie op 15 februari 2024

In het kader van de oproep van het Sustainable Blue Economy Partnership wordt een online infosessie georganiseerd op 15 februari 2024 van 14-16:30u. Schrijf je hier in.

1 miljoen euro door VLAIO

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel van SBEP projecten voorziet VLAIO een budget van 1 miljoen euro. De steunkanalen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten worden hiervoor ingezet. Meer informatie over de deelname van VLAIO aan SBEP.

Deadline voor indiening: 10 april 2024 (15h CET)

De projectleider van het internationale SBEP project dient de pre-proposal van het project in bij SBEP tegen 10 april 2024 (15h CET).  Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast m.b.t. het Vlaamse projectdeel bij VLAIO ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of ontwikkelingsproject. Vergeet niet aan te vinken dat jouw project kadert binnen een internationale projectaanvraag en SBEP te selecteren als Euronetwerk!

Na de ontvankelijkheidscontrole door de betrokken steunverlenende actoren en SBEP worden de behouden projectvoorstellen uitgenodigd om een full proposal in te dienen die aansluitend centraal wordt geëvalueerd door SBEP (deadline 6 november 2024, 15h CET).

Meer informatie?

Overweeg je een aanvraag in te dienen? Het is verplicht contact op te nemen met VLAIO (jozef.ghijselen@vlaio.be, +32 2 432 42 40) voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek.

Delen: