Toekenning strategische steun

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering heeft strategische transformatiesteun toegekend aan Kaneka Belgium nv in Westerlo en ecologiesteun aan Triple S nv in Peer.

Strategische ecologiesteun Triple S nv in Peer  

De Vlaamse Regering kent 843.000 euro strategische ecologiesteun toe aan Triple S nv in Peer. Triple S behoort tot de Spin-Group, wereldwijd actief in de productie van garens bestemd voor kamerbrede tapijten en karpetten. Bedoeling van het project is een 100% recycleerbare vloerbedekking uit 100% polyester mogelijk te maken. Dit tapijt kan, aan het eind van zijn levenscyclus, in één stap vermalen en gerecycleerd worden, iets wat tot op heden niet mogelijk was.

Strategische transformatiesteun Kaneka Belgium nv in Westerlo  

De Vlaamse Regering kent 1,26 miljoen euro strategische transformatiesteuntoe aan Kaneka Belgium nv in Westerlo. Kaneka Belgium is een wereldspeler op het vlak van chemische macromoleculaire en fermentatietechnologie en produceert tussenproducten of halffabricaten die toepassing vinden in eindproducten binnen verschillende industrieën. Met het transformatieproject gaat de onderneming een belangrijke investeringsronde aan om een duurzame, innovatieve en competitieve toekomst te garanderen en de noodzakelijke extra onderzoeks- en productiecapaciteit op te zetten.