Stap mee in de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit

Publicatiedatum
Meer dan 110 bedrijven, organisaties en (lokale) besturen engageren zich om de komende drie jaar de biodiversiteit op hun terreinen te verhogen, goed voor ongeveer 1.250 hectare aan bedrijventerreinen. Het departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en het studiebureau Corridor namen het initiatief voor deze Green Deal.
Ondertekenen Green Deal
Ondertekenen van de Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit

Voordelen voor bedrijf en omgeving

Investeringen in meer biodiversiteit op bedrijventerreinen zorgen voor de bescherming en het herstel van natuurwaarden. Ze versterken het 'groenblauwe netwerk' en zorgen zo voor een gezondere omgevingskwaliteit binnen en buiten de bedrijventerreinen. Meer groen heeft positieve gevolgen voor ons klimaat en draagt onder andere bij aan waterzuivering, brengt verkoeling en zuivert de lucht. Een rijkere biodiversiteit op en rond bedrijventerreinen versterkt dus de gezondheid en het welzijn van de werknemers en van de buurtbewoners. 

Werken aan meer biodiversiteit komt ook het imago van bedrijven bij klanten, leveranciers, medewerkers en stakeholders ten goede. Het vergroenen van het eigen terrein kan bedrijven ook op de kaart zetten als innovatieve spelers en zo een belangrijke schakel vormen om gekwalificeerd personeel aan te trekken en te houden. Alle info over deze Green Deal vind je hier.

Jij ook!?

Je kan als bedrijf, lokaal bestuur of organisatie instappen in de Green Deal. Hier lees je hoe je kan deelnemen!

Delen: