Stad Aalst en VLAIO maken digitaal ondernemen makkelijker via e-loketondernemers.be

Publicatiedatum
Vanaf nu kunnen ondernemers uit Aalst de horecavergunning, terrasvergunning, premie wondernemen en binnenkort ook een starterscontract van stad Aalst via e-loketondernemers.be digitaal aanvragen en opvolgen. Aalst is na Antwerpen het tweede lokaal bestuur dat een geïntegreerde koppeling met e-loketondernemers heeft.

Digitaal ondernemen in Aalst

Ondernemers uit de stad Aalst kunnen de horecavergunning, terrasvergunning, premie wondernemen, en binnenkort ook een starterscontract via e-loketondernemers.be digitaal aanvragen en opvolgen. De koppeling kwam tot stand met EFRO-steun en in samenwerking met stad Aalst en VLAIO. Aalst maakt voor de koppeling gebruik van de raamovereenkomst ‘Digitale Dienstenmotor’ die door VERA en POLIS werd uitgeschreven. Deze is gegund aan eGovFlowDIY van Vanden Broele. In de komende maanden zal Aalst hun digitaal aanbod op het e-loketondernemers.be verder uitbreiden.  

Gebruiksvriendelijk platform

Stad Aalst zal bovendien binnenkort een digitaal ondernemersplatform lanceren waar Aalsterse ondernemers deze producten kunnen aanvragen, opvolgen en ontvangen. Door dit platform zal de stad op een nieuwe en efficiënte manier communiceren met haar lokale ondernemers. Margot De Wit (Adviseur economie Stad Aalst): "We zetten de digitale poort open voor ondernemers. Zo kunnen horeca-uitbaters vanaf nu hun horeca- en terrasvergunning niet alleen digitaal aanvragen, maar ook digitaal opvolgen en ontvangen. Startende ondernemers kunnen online een starterscontract aanvragen én ontvangen en voor kmo’s is er ook de nieuwe premie ‘Wondernemen’". 

Op termijn zullen alle producten digitaal beschikbaar zijn op dit platform. Margot De Wit: "Het platform werkt op een heel intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier. Alle mogelijke dienstverleningen, documenten en informatie voor ondernemers en starters met ondernemingsplannen zal je hier terugvinden. Informatie, nieuwsberichten en artikels zullen op maat van de ondernemer zichtbaar worden gesteld. Bovendien worden alle gegevens bijgehouden in een centrale database waaruit wij de juiste analyses en trends kunnen halen om te blijven optimaliseren."

Het platform werkt op een heel intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier. Informatie, nieuwsberichten en artikels zullen op maat van de ondernemer zichtbaar worden gesteld.

Margot De Wit
Adviseur economie Stad Aalst

Uitgebreide koppeling met e-loket

Dankzij de aansluiting met de Vlaamse digitale bouwstenen toegangs- en gebruikersbeheer (ACM/IDM), Global Header en dossierstatusinformatiesysteem (DOSIS) kunnen ondernemers hun dossiers aanvragen én opvolgen via het e-loketondernemers.be. Ze hoeven zich ook niet meer aan te melden, maar kunnen rechtstreeks naar het e-loket als ze op de website van de stad Aalst zijn ingelogd.

Stad Aalst koos voor de meest gebruiksvriendelijke koppeling met e-loketondernemers. Ook zonder de digitale bouwstenen kunnen steden en gemeenten hun producten ontsluiten voor ondernemers. De keuze ligt bij de lokale besturen. 

 

Is jouw stad/gemeente al aangesloten?  

Wil je de digitale dienstverlening naar de ondernemers in jouw stad of gemeente ook snel en gemakkelijk de weg laten vinden naar overheidsmaatregelen? Sluit je dan snel aan op e-loketondernemers.be!  

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw stad of gemeente kennen? Neem dan contact op via e-loketondernemers@vlaio.be of vraag een intakegesprek aan

 
 

Wat is e-loketondernemers.be?  

 Met het e-loket voor ondernemers zet VLAIO volop in op digitaal ondernemen. E-loketondernemers.be beperkt de administratieve lasten en neemt drempels weg in de interactie tussen ondernemers met de Vlaamse overheid en lokale besturen. Het is een overkoepelend online platform waar ondernemers of derden in naam van de onderneming subsidies, vergunningen, erkenningen, … over Vlaamse instanties en lokale besturen heen kunnen aanvragen en/of opvolgen. Het platform wordt bovendien nog volop verder ontwikkeld en beoogt om zo goed mogelijk in te spelen op de noden en behoeften van de ondernemer. Als partner blijf je verantwoordelijk voor de verwerking van de dossiers. E-loketondernemers.be positioneert zich als één van de drie Vlaamse loketten, naast MijnBurgerprofiel en het toekomstige verenigingsloket 

 

Delen: