Samen slimmer met energie

Publicatiedatum
De hogere energiekosten treffen de inwoners van elke gemeente. Data en technologie geven burgers een beter zicht op hun energieverbruik en stimuleren zo om duurzamer energie te consumeren. Een webinar op 18 november van de VVSG toonde gebruiksvriendelijke tools en praktijkvoorbeelden.
Foto van Bill Mead, unsplash.com

Na een introductie over het belang van energiemonitoring stonden de sprekers kort stil bij wat de wetenschap zegt over het gedrag van mensen ten aanzien van de klimaattransitie. Ook drie praktijkvoorbeelden stonden op de agenda van het webinar. Daarbij ook de Renometer, een project gesteund door de City of Things-oproepen van VLAIO.

Renometer

Elke Gentenaar kan beroep doen op de Energiecentrale van de stad Gent voor gratis renovatieadvies en begeleiding bij het energiezuinig maken van zijn huis. Deelnemers aan het City of Things-project Renometer van de Energiecentrale ontvingen een gratis toestel dat het gas- en elektriciteitsverbruik voor en na een renovatie meet- en zichtbaar maakt. In een realtime dashboard volgden de deelnemers hun resultaten op.

Sessie herbekijken

Benieuwd naar de inzichten en praktijkvoorbeelden die tijdens dit webinar werden gedeeld? De VVSG plaatst een opname en de presentaties van deze sessie binnenkort online op haar website.

Samen voor sterk ondernemen

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen

Delen: