Ruben Van Geenberghe is Gentrepreneur Student-Ondernemer van 2024

Publicatiedatum

Op 14 mei bekroonden Gentrepreneur en VLAIO opnieuw de student-ondernemer van het jaar tijdens de tiende editie van de Gentrepreneur Awards. Dit jaar wist Ruben Van Geenberghe, student leerkracht secundair onderwijs aan Arteveldehogeschool, met JustSayInnovate de jury en het publiek te overtuigen. Hij krijgt niet alleen een prijzenpakket ter waarde van €7500, maar gaat ook naar huis als het nieuwe rolmodel voor student-ondernemers. 

Winnaars Gentrepreneur Awards
© Gentrepreneur

JustSayInnovate: oplossingen voor BMX’ers 

Met JustSayInnovate biedt Ruben hoogwaardige, innovatieve oplossingen aan. Hij startte met zijn onderneming vanuit de overtuiging dat er verbeteringen mogelijk zijn in de BMX-wereld. Als docent voor beginnende BMX’ers merkte Ruben op dat veel kinderen moeite hadden om aan de rem te kunnen. Vanuit deze observatie ontstond zijn ontwerp voor een verstelbare remhendel waardoor kinderen gemakkelijk en veilig kunnen remmen.

Hoe hij studeren en ondernemen combineert? “Door goed te plannen heb ik meer ruimte voor zowel studeren als ondernemen. Toen ik studentenjobs deed was dit juist moeilijker voor mij. Nu plan ik zelf mijn dagen in om me te focussen op mijn studies en taken. Sinds ik mijn onderneming heb opgestart zijn mijn punten daardoor zelfs verbeterd”, vertelt hij.

Pureto: de publieksfavoriet 

Ruben is niet de enige die in de prijzen viel. Want tijdens de liveshow mocht het publiek ook nog een favoriet uitkiezen. En die eer kwam Gaétan Vandegehuchte toe met zijn onderneming Pureto, daarmee geeft hij een trendy twist aan grootmoeders puree. 

10 genomineerden, 4 finalisten 

Met de verkiezing van de Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar en de publieksfavoriet komt een einde aan een boeiend groeitraject waaraan 10 genomineerden deelnamen. Geselecteerd door een jury, hebben deze genomineerden zich bewezen als opkomende, inspirerende student-ondernemers die het verdienen om in schijnwerpers te staan tijdens de Gentrepreneur Awards. Voorafgaand aan het evenement hebben ze hun pitches geperfectioneerd, kregen ze een mediatraining en namen ze deel aan een foto- en videoshoot. Op 14 mei hebben ze één voor één de jury en het publiek weten te overtuigen, waarna uiteindelijk 4 finalisten werden gekozen.

Delen: