Overheidsopdracht: Voer phishing-simulaties uit bij Vlaamse kmo's

Publicatiedatum
Phishing-aanvallen behoren tot de meest voorkomende cyberincidenten waar kmo's en hun werknemers aan worden blootgesteld. Met deze opdracht willen we een impuls geven aan het trainen van medewerkers in de Vlaamse bedrijven door phishing-simulaties uit te voeren. Deze overheidsopdracht richt zich naar consortia van netwerkorganisaties en een uitvoerder van phishing-simulaties. Interesse? Schrijf je in voor de digitale infosessie op 10 mei. De deadline om je voorstel in te dienen is 6 juni.

Medewerkers zijn kwetsbare schakel

VLAIO wenst in het kader van de cybersecurity beleidsagenda een impuls te geven aan de Cybersecurity (CS)-maturiteit van de Vlaamse kmo’s. Naast de noodzakelijke technische maatregelen en beheerprocedures, vormen medewerkers hierbij een derde belangrijke, en misschien zelfs meest kwetsbare, schakel in de bescherming van bedrijven tegen cyberaanvallen. Uit de 2e cybersecurity barometer blijkt dat de groep van Vlaamse ondernemingen, in het bijzonder ook de kmo’s, die voorziet in opleidingen of activiteiten rond cyberveiligheid voor medewerkers nog steeds beperkt is. Phishing-aanvallen behoren volgens onderzoek hierbij tot de meest voorkomende cyberincidenten waar kmo’s en hun werknemers waarschijnlijk aan zullen worden blootgesteld. Met deze opdracht wensen we een impuls te geven aan het ‘opleiden/trainen’ van medewerkers in de Vlaamse bedrijven rond phishing. We zien hierbij een belangrijke rol weggelegd voor netwerkorganisaties die toegang hebben tot een grote groep van ondernemingen en hun leden wensen te activeren rond cyberveiligheid.   
 
Concreter speelt deze opdracht in op volgende doelstellingen: 

  • Netwerkorganisaties de mogelijkheid geven om een groep van kmo-leden deel te laten nemen aan phishing-simulaties met het oog op het opleiden van hun medewerkers rond cyberveiligheid. 
  • Netwerkorganisaties de mogelijkheid geven om de vergaarde geaggregeerde kennis uit deze phishing-simulaties te gebruiken met als doel de ruimere ledengroep op te leiden en te sensibiliseren rond phishing.  

Voor wie?

Voor de kandidaatstelling in het kader van deze opdracht mikt VLAIO op consortia van netwerkorganisaties met een Vlaams-brede werking en een uitvoerder van phishing-simulaties. De hoofdaanvrager voor deze opdracht is de netwerkorganisatie.$

Wanneer?

Je kan je tot 6 juni 2023 kandidaat stellen via deze opdracht op e-procurement.

 

Schrijf je in voor de digitale infosessie

Op 10 mei om 10.00 u zal een digitale infosessie plaatsvinden om de opdracht toe te lichten. e-Notification (publicprocurement.be)

Inschrijven kan via wim.leurs@vlaio.be met de vermelding “Infosessie VLAIO-2023-07-CS-Phishing” 

 

Delen: