Orsi Academy wint prestigieuze Europese RegioStar Award

Publicatiedatum
Orsi Academy, een opleidingscentrum voor robotchirurgie langs de E40 in Melle heeft een Europese RegioStar Award gewonnen. Dit EFRO-project kreeg steun van VLAIO. Proficiat!
Orsi Academy op het podium van de RegioStars

Woensdag 9 oktober mochten prof. Alexandre Mottrie, CEO van Orsi Academy, en Werner Van den Stockt, EFRO Management Autoriteit voor Vlaanderen, de RegioStar Award 2019 binnen de categorie ‘Modernising Health Services’ in ontvangst nemen uit handen van Marc Lemaitre, directeur van DG Regio, en Lambert Van Nistelrooij, oud EU-parlementslid en juryvoorzitter. 

Wat zijn de RegioStar Awards?

Met de RegioStar Awards zet de Europese Commissie ieder jaar de door de EU-gefinancierde projecten in de bloemetjes die op vlak van het demonstreren van excellentie en het uitrollen van een nieuwe aanpak boven de andere projecten uitsteken. Met als doel andere Europese regio’s en projectmanagers te inspireren krijgen de winnaars extra media-aandacht en worden ze in de Europese spotlights geplaatst.

De RegioStars worden uitgereikt in vijf thematische categorieën promotie digitale transformatie, connecteren groen-blauw-grijze netwerken, strijd tegen ongelijkheid en armoede, bouwen van klimaat adaptieve steden en de bijzondere categorie voor 2019: modernisering van de gezondheidszorg. 

Wat doet Orsi Academy?

Orsi Academy is een opleidingscentrum voor robotchirurgie dat mede door de financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Vlaamse overheid gerealiseerd werd langs de E40 in Melle. Bekijk hier een voorstellingsfilmpje van het project.

De nieuwe infrastructuur van 5.500 vierkante meter huisvest de allernieuwste technologieën op vlak  van robotchirurgie. Doordat de Orsi Academy tot de absolute wereldtop behoort, trekt het centrum chirurgen van over de hele wereld aan die in Melle hun vaardigheden komen bijschaven. Jaarlijks komen zo’n 3.500 chirurgen van over de hele wereld zich bij Orsi bekwamen in de robotchirurgie.

De toekenning van de RegioStar Award 2019 betekent niet alleen een erkenning van deze expertise door de Europese Commissie in een voor Vlaanderen heel belangrijk domein als gezondheidszorg, maar geeft tevens een stimulans aan de verdere uitbouw van de technologie in samenwerking met de Universiteit Gent, de KU Leuven en kennisinstellingen. 

Orsi Academy ontving 5,8 miljoen euro steun vanuit EFRO en 1,45 miljoen vanuit de Vlaamse overheid.