Oproep voor innovatieve herwerkingen van bestaande onderwijs -en opleidingsprogramma’s

Publicatiedatum
VLAIO zoekt via een nieuwe overheidsopdracht aanbieders van leertrajecten om groene en digitale competenties te integreren in bestaande opleidingscurricula. Het mag gaan om de herwerking van een volledig traject met disciplinaire verdieping of vakoverschrijdende linken in meerdere vakken (=leerlijn), de herwerking van een opleidingsonderdeel of de ontwikkeling van een volledig nieuwe module of vakonderdeel. Neem 14 oktober deel aan de infosessie. Je projectvoorstel indienen kan tot en met 18 november.
 

Graag meer info? Infosessie op 14 oktober

Op 14 oktober 2022 om 13.00 uur organiseren we een infosessie waar je meer info krijgt en al je vragen kan stellen. Inschrijven kan via claus.casier@vlaio.be
 

 

Toekomstgerichte competenties 

Voor de overgang naar een digitale samenleving en een circulaire en energie-efficiënte economie worden door de SERV (2019) verschillende acties voorgesteld. Deze hebben als doel innovatieve bedrijfsvoering te stimuleren en een dynamische arbeidsmarkt uit te bouwen. Eén van die acties luidt 'het zorgen voor aangepaste onderwijs-, opleidings- en vormingsprogramma’s’. Toekomstgerichte competenties moeten werkgevers, zelfstandigen en werknemers voorbereiden op de nieuwe noden van de arbeidsmarkt. 

Focus op drie thema's

Via een overheidsopdracht zoekt VLAIO aanbieders die een onderwijs- en opleidingsprogramma kunnen opstellen dat focust op drie thematische percelen:

  1. circulaire economie, energietransitie en Sustainable Development Goals (SDG's);
  2. datagedreven digitalisering inclusief artificiële intelligentie;
  3. cybersecurity.

Wat voor projecten?

Elke inschrijver kan maximaal 4 projectvoorstellen indienen. Deze leertrajecten kunnen divers tot stand komen:

  • via de herwerking van een volledig traject met disciplinaire verdieping of vakoverschrijdende linken in meerdere vakken (= leerlijn);
  • via de herwerking van een bestaand opleidingsonderdeel;
  • of via de ontwikkeling van een volledig nieuwe module of vakonderdeel.

De opdrachthouder organiseert het traject in het eerstvolgende cursusjaar aansluitend op de productontwikkeling.

Wie zoeken we?

De doelgroep van deze overheidsopdracht is niet-exhaustief en is zowel gericht op initiële opleidingen van het secundair onderwijs, hogescholen en universiteiten als op voortgezette opleidingen en bijscholingen van private of publieke opleidingsverstrekkers. Onder deze laatste categorie aanbieders verstaan we onder andere sectorfondsen, werkgeversorganisaties, de erkende ondernemerscentra (Syntra vzw’s) en het volwassenenonderwijs.

Hoe en wanneer een projectvoorstel indienen?

Het bestek en de online module tot indiening vind je hier op het federaal publicatieplatform e-procurement. Je kan hier ook alle andere nodige informatie en documenten vinden.

Indienen kan tot en met 18 november 2022, 12.00 u.

Graag meer info? Infosessie op 14 oktober

Op 14 oktober 2022 om 13.00 uur organiseren we een infosessie waar je meer info krijgt en al je vragen kan stellen. Inschrijven kan via claus.casier@vlaio.be

Delen: