Oproep: Biotechnology for a sustainable bioeconomy

Publicatiedatum
ERA CoBioTech oproep voor transnationale collaboratieve onderzoeksprojecten. Werk mee aan de omschakeling naar een duurzame biogebaseerde economie.

CoBioTech en FACCE Surplus zijn ERA-netten onder Horizon 2020.

ERA CoBioTech opent een tweede oproep voor transnationale onderzoeksprojecten in het domein van de biotechnologie. Deze oproep loopt van 16 oktober tot 14 december 2018 13 uur.

Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) neemt deel aan deze oproep met het programma voor bedrijfssteun. De totale steun aan deze oproep bedraagt 1 miljoen euro.  Bedrijven (kmo’s en grote bedrijven) kunnen rechtstreeks deelnemen. Onderzoeksinstellingen kunnen deelnemen als onderzoekspartner of als onderaannemer van het deelnemend bedrijf. Het maximum steunbedrag per project mag de 500.000 euro niet overschrijden.

Het doel van de oproep is een bijdrage te leveren tot de transitie van een van fossiele grondstoffen afhankelijke economie naar een duurzame biogebaseerde economie. 

Concreet moeten de multidisciplinaire projectvoorstellen kaderen binnen een van de volgende twee onderwerpen:

  • Microbiologie (natuurlijke en synthetische), co-culturen en cascaden van micro-organismen voor nieuwe producten, producten met toegevoegde waarde en duurzame industriële processen.
  • Pure culturen, celvrije systemen en enzymen voor nieuwe producten, producten met toegevoegde waarden en duurzame industriële processen.

Alle informatie over deze oproep en de bijhorende documenten zijn terug te vinden op de website van ERA CoBioTech: www.submission-cobiotech.eu

De annex voor internationale projecten voor VLAIO is terug te vinden op deze website bij onderzoeksprojecten.

Voor meer informatie kan je terecht bij Marianne Claessens: marianne.claessens@vlaio.be – T 02 432 42 09.

Call announcement-call CoBioTech (EN)