Oprichting taskforce economische impact corona

Publicatiedatum
Vanmorgen vond de eerste zitting plaats van de 'Taskforce economische impact corona'. De bedoeling is om de economische gevolgen van het coronavirus voor de ondernemingen en bedrijven te analyseren.
sfeerbeeld van de taskforce economische impact corona

Vanmorgen vond de eerste zitting plaats van de 'Taskforce economische impact corona'. De bedoeling is om de economische gevolgen van het coronavirus te analyseren en te luisteren naar de bezorgdheden en vragen die leven bij Vlaamse ondernemingen.

Ook zal deze taskforce oordelen of eventuele extra maatregelen nodig zijn in het belang van onze ondernemingen en bedrijven. Er bestaan nu reeds een aantal maatregelen, zoals overbruggingskredieten en extra waarborgen voor bedrijven die in de problemen dreigen te komen. Ook een maatregel als economische werkloosheid kan helpen om de crisisperiode te overbruggen.

De eerste zitting vond plaats op het kabinet van minister-president Jan Jambon in het bijzijn van minister van Economie Hilde Crevits en minister van Toerisme Zuhal Demir. Naast VLAIO was van de Vlaamse overheid ook FIT en Toerisme Vlaanderen aanwezig, alsook vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties zoals SERV, de Boerenbond, Verso, Voka en Unizo.

Vragen over corona?

Via vlaio.be/corona geven we alvast een overzicht van de meest gestelde vragen van ondernemers aan VLAIO. Je kan het VLAIO contactcenter bereiken via info@vlaio.be, whatsapp of telefoon 0800 20 555 (gratis nummer)

Delen: