Hoe kan mijn bedrijf zich beschermen tegen virussen?

Publicatiedatum
De WHO publiceert een richtlijn voor bedrijven met enkele voorzorgsmaatregelen ter preventie van infectieziekten zoals het coronavirus en de seizoensgriep. Informeer je!
iemand die zijn handen met zeep wast

In januari 2020 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van een nieuw coronavirus uitgeroepen als een 'wereldwijde noodsituatie op het gebied van volksgezonheid'. Dit wil zeggen dat het risico groot is dat de coronavirusziekte (COVID-19) zich naar andere landen verspreidt. 

Alle delen van onze samenleving - inclusief bedrijven en werkgevers - moeten een rol spelen om de verspreiding van deze ziekte te stoppen. Je kan voor jouw werkplekken enkele eenvoudige, goedkope voorzorgsmaatregelen nemen ter preventie van virussen zoals het coronavirus en de seizoensgriep. Deze zijn bijvoorbeeld:

  • Zorg ervoor dat jouw werkplekken schoon en hygiënisch zijn. Zo moeten bureaus, tafel, toetsenborden, ... regelmatig schoongemaakt worden met desinfectiemiddel;
  • Spoor iedereen aan de handen meermaals per dag met water en zeep te wassen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door posters op te hangen;
  • Voorzie papieren zakdoekjes voor wie een loopneus heeft of moet hoesten en niezen. Zorg ook dat deze tissues in een gesloten vuilbak kunnen weggegooid worden;
  • Spoor personen met symptomen van luchtwegaandoeningen aan om thuis te werken. 

Voor het volledige advies van de Wereldgezondheidsorganisatie voor bedrijven, download hier 'Bereid je werkplek voor op COVID-19'.

Een belangrijke vraag? Je kan het CrisisCentrum van de Vlaamse Overheid (CCVO) bereiken op het permanentienummer 02 217 0 112 en via ccvo@vlaanderen.be.

Meer informatie vind je ook op de federale website over het coronavirus, waar je in de FAQ een antwoord vindt op de veelgestelde vragen.

Delen: