Opleidingstraject: sterk leiderschap voor de digitale transformatie

Publicatiedatum
In het najaar organiseert VVSG een interessant opleidingstraject rond digitale transformatie voor lokale besturen. Je kan je aanmelden tot 15 juni.

Geïnteresseerde deelnemers moeten zich aanmelden via het online formulier tot 15 juni 2020.

De digitale transformatie van onze maatschappij heeft ook een impact op lokale besturen. Nu meer dan ooit, zoals de huidige gezondheidscrisis overduidelijk aantoont. De digitale transformatie van het lokaal bestuur dringt zich op: het draagt bij tot de oplossing van grote en kleine maatschappelijke uitdagingen en is de basis voor een gebruiksvriendelijke en efficiënte dienstverlening.  Alleen organisaties die zich flexibel aanpassen en sterk leiderschap tonen, zullen in de toekomst succesvol blijven functioneren. 

VVSG, VLAIO, Diverscity en Antwerp Management School slaan daarom de handen in elkaar voor deze exclusieve opleiding.

De opleiding biedt praktische tools, theorie en goede voorbeelden hoe digitale transformatie op het lokale niveau aangepakt kan worden. Hoe kunnen we mensen, organisaties en zelfs volledige ecosystemen transformeren vanuit de eigen lokale identiteit, uitdagingen en behoeften van de burger? In zes interactieve sessies tussen september 2020 en januari 2021 komen diverse aspecten van digitale transformatie en leiderschap aan bod, specifiek gericht op lokale besturen.

Doelgroep

Deze opleiding richt tot leidinggevende ambtenaren van lokale besturen met het mandaat om de organisatie doorheen de digitale transformatie te loodsen: algemeen directeuren, adjunct-directeuren, leden van het managementteam…

Delen: