VVSG zoekt dienstverlener die gemeenten opleidt rond sterk leiderschap

Publicatiedatum
VVSG gaat met steun van VLAIO op zoek naar een partner. Die ontwikkelt volgend jaar een opleiding over sterk leiderschap in de digitale transformatie.
4 volwassenen in opleiding

De vraag van burgers naar digitale dienstverlening van de lokale overheid groeit. Bovendien geven nieuwe technologieën en innovaties steden en gemeenten kansen om een antwoord te bieden op maatschappelijke uitdagingen of om interne processen te optimaliseren.

Willen lokale besturen volop inspelen op deze kansen, dan is er nood aan kennis en concrete tools, maar ook vaardigheden om met deze technologieën en innovaties om te gaan. Sterk leiderschap en visie, die vertrekt vanuit de lokale identiteit, houdt stand in deze veranderende, digitale wereld.

Voorstellen indienen tot 19 november

VVSG wil haar leden met een opleidingstraject actiever gaan ondersteunen op dit vlak. Met steun van VLAIO lanceerde ze daarom een overheidsopdracht. Kandidaat-dienstverleners bezorgen hun voorstel ten laatste op 19 november 2019 aan VVSG. De opleiding vindt normaal gezien in het najaar van 2020 plaats.