Ook kappers hebben recht op de corona hinderpremie

Publicatiedatum
Vandaag werd door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat kappers hun zaak volledig moeten sluiten. Op die manier kunnen ook zij een beroep doen op de corona hinderpremie van 4.000 euro.
een lege kapperzaak

Corona hinderpremie voor wie verplicht moet sluiten

De voorbije dagen en weken werden al verschillende maatregelen genomen om ondernemingen en winkels die getroffen worden door de coronamaatregelen te ondersteunen en te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen. Vorige woensdag (18 maart 2020) werd de corona hinderpremie al uitgebreid. Zo hebben alle ondernemingen en winkels die volledig moeten sluiten naar aanleiding van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad recht op de corona hinderpremie van 4.000 euro.

Ook kappers moeten verplicht sluiten

De aanvragen moeten worden ingediend binnen de maand na het aflopen van de verplichte sluiting bij Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Meer duidelijkheid over het aanvragen van die nieuwe premie, zal binnenkort beschikbaar zijn. Wil je deze info zodra beschikbaar in je mailbox ontvangen, laat jouw gegevens via dit formulier achter. Ondertussen hebben al bijna 110.000 ondernemers zich aangemeld via het webformulier van VLAIO.

Wat houdt de corona hinderpremie in?

Net als bij hinder door openbare werken, voorziet de Vlaamse Regering in een premie voor handelaars, horeca, zelfstandigen en dienstverleners die getroffen worden door de corona-maatregelen. Dit moet ondernemingen die ernstig inkomensverlies hebben deels kunnen compenseren.

Informeer je en blijf op de hoogte: