Ook in jouw gemeente zijn er kansen voor bedrijfsoverdracht

Publicatiedatum

De overdracht van ondernemingen is belangrijk voor de Vlaamse én de lokale economie. Het is immers een bron van economische groei en werkgelegenheid. Bestaande banen blijven behouden. Misschien plant de overnemer meteen nieuwe investeringen met bijhorende jobs. Ook als stad of gemeente heb je er dus baat bij om deze ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Lokale besturen kunnen een mooie rol spelen bij het faciliteren van bedrijfsoverdracht. In de voorbereiding op een overdracht of overname kan je de ondernemer ondersteunen door de gepaste informatie te bezorgen, warm door te verwijzen naar de geschikte begeleiding, mensen samen te brengen, enz.

Waar vindt de lokale ondernemer ondersteuning?

Samen met onze partners zet VLAIO projecten op touw die ondernemers ondersteunen of begeleiden in hun bedrijfsoverdracht. Neem zeker een kijkje op de themapagina’s rond overnemen en overlaten. Ondernemers kunnen ook een gratis informatiepakket aanvragen en laten zich best begeleiden door een expert in bedrijfsoverdracht. Steun hiervoor vragen ze aan via de kmo-portefeuille van VLAIO.

 

Week van de bedrijfsoverdracht

Ieder jaar organiseert VLAIO met verschillende partnerorganisaties de Week van de bedrijfsoverdracht. We zetten het onderwerp zo extra in de kijker voor ondernemers. Tijdens die week zijn er boeiende infosessies, webinars en persoonlijke adviesgesprekken. De Week van de bedrijfsoverdracht vindt dit jaar plaats van 13 tot 17 november 2023.

 

Delen: