Ontdek de 4 projecten EFRO-City of Things 2023

Publicatiedatum

Wat City of Things 2023 betreft, lanceerden we de oproep onder de EFRO-paraplu. Het werd een smart city-oproep met nadruk op opschaling. Onlangs werd aan 4 projecten steun toegekend. Zij gaan weldra aan de slag met de resultaten van afgelopen City of Things-projecten om die slimme oplossingen naar een hoger en Vlaams niveau te tillen.

De oproepen City of Things van VLAIO willen steden en gemeenten kennis en ervaring laten opdoen in Smart City-toepassingen. Zo pakken ze maatschappelijke uitdagingen of noden op een slimme manier aan. In zo’n innovatietraject zetten lokale besturen dan bijvoorbeeld in op Internet of Things (IoT) of maken ze gebruik van open data. Vlaanderen toont zich zo meer en meer een slimme regio.

Geselecteerde projecten 2023

In februari 2023 lanceerde VLAIO de zesde oproep in het kader van City of Things. Net zoals de oproep van 2020 werkten we samen met de EFRO-collega’s en waren de EFRO-richtlijnen van toepassing. We ontvingen 9 projectaanvragen. Op basis van de motivering van de jury werden 4 projecten goedgekeurd voor een totaal budget van 1.192.940,17 euro EFRO-steun en evenveel steun uit het Fonds Innoveren en Ondernemen. Samen bedraagt deze steun 60% van de totale kosten, wat wil zeggen dat de projecten een eigen inbreng van 40% moeten doen.

Delen: