Online? Nu of nooit! Gratis webinars om te starten met digitale verkoop

Publicatiedatum
De coronacrisis treft Vlaamse ondernemers uit tal van sectoren erg hard. Het sluiten van winkels heeft een grote impact en zal nog lange tijd zijn sporen nalaten. Om je klanten nog te kunnen bereiken, moet je zaak online sterk aanwezig zijn. In 5 webinars wil VLAIO je inspireren om niet bij de pakken te blijven zitten, en nu je online aanwezigheid te boosten!
vrouw in bloemenzaak werkt op laptop

Nood aan een digitaal verkoopskanaal

Je hebt een mooie etalage, vriendelijk klantenonthaal en een goede service. Jouw speciaalzaak draagt bij aan een divers lokaal aanbod, een levendige stadskern en de kwaliteit van het leven in jouw stad of gemeente. Daar zijn we je dankbaar voor. Maar nu heel wat winkels verplicht voor een 2de keer gesloten zijn, kan je jouw klanten alleen online nog bereiken. Ook in de toekomst zal online verkoop steeds meer de norm worden. Hoog tijd dus om dit verkoopskanaal te omarmen en toe te voegen aan jouw klantgerichte dienstverlening!

Laagdrempelig reeks webinars

De Vlaamse overheid wil je graag ondersteunen bij de transformatie naar digitale verkoop. Dit inhaalprogramma - bestaande uit een reeks gratis webinars - is speciaal ontworpen om van jouw fysieke winkel ook een virtuele winkel te maken. 

In 5 boeiende, laagdrempelige sessies ontdek je tal van tips over starten met verkoop via internet, digitale strategie en virtuele communicatie met je klanten. Ook krijg je steeds de kans om je vragen rechtstreeks te stellen aan experten in e-commerce. Kortom, alles om jouw zaak praktisch klaar te stomen voor de toekomst, want online gaat nooit meer weg!

Het programma: 

 1. Hoe Google jouw zaak ziet (o.a. Google my business)
  Dinsdag 24 november 2020
  8.30 - 10 uur
   
 2. Online verkopen via Facebook en Instagram
  Donderdag 26 november 2020
  20 - 21.30 uur
   
 3. Slimme online tools waar je fysieke winkel beter van wordt (reserveren, click&collect, whatsapp, …)
  Dinsdag 1 december 2020
  08.30 - 10 uur
   
 4. Online verkopen zonder eigen webshop
  Donderdag 3 december 2020
  20 - 21.30 uur
   
 5. Starten met een eigen webwinkel
  Woensdag 9 december 2020
  20 - 21.30 uur

Je kan meer dan 1 webinar kiezen. Je krijgt per webinar vanaf volgende week een mail met een link voor het volgen van het webinar. Zet de data alvast in je agenda!

 

Duik in onze ondersteuning rond e-commerce en digitaal starten

Heb je nog extra inspiratie of tools nodig? De e-scan, de tools, getuigenissen van collega-handelaars uit verschillende branches, expertadvies, … zijn beschikbaar via www.hetinternetookuwzaak.be.

Wil je ook mee op de digitale trein maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Er is heel wat advies, begeleiding en ondersteuning voor jouw bedrijf. Check het volledige aanbod.

Ondernemer in de horeca? Check de kwaliteitsvolle opleidingen voor professionals in de horeca via www.horecavlaanderen.be/horeca-academie-home.

VLAIO-partners UNIZO en NSZ bieden je binnenkort binnen Eerste Hulp Bij Online verkoop een aanvullend programma van collectieve maar ook individuele begeleiding, specifiek voor de detailhandelssector. Vind het NSZ aanbod via www.nsz.be/nl/nieuws/detail/zet-de-digitale-stap.

En registreer je zaak op koopinjebuurt.be

Samen met UNIZO, NSZ en VLAM lanceerden we de website koopinjebuurt.be. Want we willen dat de winkels en zaken waar we graag komen, blijven bestaan. Registreer je ook jouw zaak - gratis en geheel vrijblijvend - op dit nieuwe platform!