Nu ook Vlaams-Brabant erkend als steunzone (ontwrichte zone)

Publicatiedatum
Na Limburg en de Kempen, is vanaf 1 december ook de regio rondom Zaventem-Vilvoorde erkend als steunzone (ook wel 'ontwrichte zone' genoemd) door zware saneringen in de regio.
ontwrichte zones

Wat is een steunzone?

In dergelijke steunzones kunnen bedrijven gebruik maken van een steunmaatregel waarbij de loonkost gedurende 2 jaar verminderd wordt voor extra arbeidsplaatsen die gecreëerd worden als gevolg van nieuwe investeringen in deze steunzones. Voor meer info betreffende deze steunmaatregel kan je hier onze infotekst nalezen.

Wat betekent dit voor de regio Zaventem-Vilvoorde?

Door de erkenning kan de gehele provincie Vlaams-Brabant nu ook gebruik maken van deze steunmaatregel, alsook quasi de gehele provincie Antwerpen en de oostkant van de provincie Oost-Vlaanderen. De maatregel geldt echter wel enkel voor bedrijven die investeren op een bedrijventerrein, bedrijvencentrum, incubator of brownfield in deze steunzones.

Vanaf 1 december komen in de bestaande steunzones in Limburg en de Kempen ook extra bedrijvencentra en incubatoren in aanmerking voor deze steunmaatregel. 

De nieuwe steunzone rond Zaventem-Vilvoorde en de geactualiseerde bestaande steunzones rond Genk en Turnhout zijn te raadplegen op Geopunt via deze link.

Delen: