Nieuwe oproep innovatieprojecten MarTERA

Publicatiedatum
ERA-Net MarTERA geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten rond maritieme en mariene technologieën. De tweede oproep staat nu open met als deadline voor de pre-proposals (uitgebreide samenvattingen) op 29 maart 2019, 17 uur.
MarTERA

De thema’s voor projecten

De projectvoorstellen dienen te kaderen binnen deze topics:

  • Priority Area 1: Environmentally friendly maritime technologies
  • Priority Area 2: Development of novel materials and structures
  • Priority Area 3: Sensors, automation, monitoring and observations
  • Priority Area 4: Advanced manufacturing 

11 deelnemende regio's

De deelnemende landen zijn Wit-Rusland, België (Vlaanderen), Frankrijk, Duitsland, Ierland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje en Turkije. De partners van de internationale projectvoorstellen ontvangen voor hun bijdrage in het project steun uit hun eigen land of regio. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten. Aan deze oproep nemen 11 steunagentschappen uit 11 landen deel met een globaal subsidiebudget van ca 14,5 miljoen euro.

Meer informatie over de deelnemende landen en regio’s.

2 miljoen euro door VLAIO

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel van MarTERA projecten voorziet VLAIO een budget van 2 miljoen euro. De steunkanalen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten worden hiervoor ingezet. 

Deadline voor indiening: 29 maart 2019

De projectleider van het internationale MarTERA project dient de pre-proposal van het project in bij MarTERA tegen 29 maart 2019, 17 uur. Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast bij VLAIO ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- en ontwikkelingsproject. Hierbij kruis je 'internationaal project' aan en download je de bijbehorende templates. Dit dien je in bij VLAIO tegen dezelfde datum van 29 maart 2019.

Meer informatie?

Overweeg je een aanvraag in te dienen? We bevelen je aan contact met het agentschap (jozef.ghijselen@vlaio.be) op te nemen voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek.