Nieuwe oproep City of Things voor lokale besturen

Publicatiedatum
De 5e oproep City of Things voor steden en gemeenten staat nu open. Lokale besturen worden aangemoedigd om maatschappelijke uitdagingen op een slimme manier aan te pakken en daarbij samen te werken met ondernemingen. Denk aan data-gestuurde winkelgebieden, een slim distributieplatform voor lokale handelaars, of dorpskernversterking door slimme mobiliteit.

Interesse? Bekijk de de opname en de presentatie van de infosessie op 27/4/2022. Als lokaal bestuur, intercommunale, provincie, POM,… kan je je ook nog inschrijven voor de netwerking- en matchmakingsessie van 19/5/2022 in Brussel.

Wat is City of Things?

Lokale besturen gaan meer en meer aan de slag met het Internet of Things (IoT) en (real time) data om het leven van burgers en ondernemers in de stad te verbeteren. Ook Vlaamse ondernemingen ontwikkelen en produceren allerlei slimme toepassingen. Smart cities en de Slimme Regio Vlaanderen ontstonden vanuit de noodzaak om die evoluties op de juiste schaal te stimuleren. Met de oproepen City of Things (CoT) steunt VLAIO kennisopbouw en samenwerking tussen lokale besturen en bedrijven. Het clusterinitiatief verenigt leveranciers van slimme toepassingen en zorgt ervoor dat vraag en aanbod elkaar gemakkelijk vinden.  

Zes smart city domeinen

De vijfde oproep City of Things staat nu open en heeft een budget van 10,9 miljoen euro. Steden en gemeenten kunnen projecten indienen die maatschappelijke uitdagingen op een slimme manier aanpakken. De projecten moeten aansluiten bij een van de 6 smart city domeinen: Smart Economy, Smart Government, Smart People, Smart Living, Smart Mobility, en Smart Environment. De focus van deze oproep ligt opnieuw op het opschalen en implementeren van reeds onderzochte en geteste concepten. Opschaling, interoperabiliteit en herbruikbaarheid en open data zijn de hoekstenen van de oproep. 

Op zoek naar inspiratie? 

Tien nieuwe projecten werden naar aanleiding van de vorige oproep goedgekeurd en kunnen binnenkort starten. Bekijk de samenvattingen van deze projecten.

Deadlines

  • De deadline voor de ideefase is 1 juni 2022.
  • De pitchingsessie vindt plaats op 16 juni 2022.
  • De deadline voor de indieningsfase is 3 oktober 2022

Meer info? 

Surf naar vlaio.be/city-of-things of stuur een mail naar cityofthings@vlaio.be