Nieuwe oproep 2020 voor innovatieprojecten MarTERA (Maritime & Marine Technologies)

Publicatiedatum
ERA-Net MarTERA geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten rond maritieme en mariene technologieën. De tweede oproep staat nu open met als deadline voor de pre-proposals (uitgebreide samenvattingen) op 24 april 2020, 17 uur.
Luchtfoto van de zee

De thema’s voor projecten

De projectvoorstellen dienen te kaderen binnen deze topics:

  • Priority Area 1: Environmentally friendly maritime technologies
  • Priority Area 2: Innovative concepts for ships and offshore structures
  • Priority Area 3: Automation, sensors, monitoring and observations
  • Priority Area 4: Advanced manufacturing and production
  • Priority Area 5: Safety and security

11 deelnemende regio's

De deelnemende landen zijn Wit-Rusland, België (Vlaanderen), Frankrijk, Duitsland, , Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Spanje, Zuid-Afrika en Turkije.

De partners van de internationale projectvoorstellen ontvangen voor hun bijdrage in het project steun uit hun eigen land of regio. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten.

Aan deze oproep nemen 11 steunagentschappen uit 11 landen deel met een globaal subsidiebudget van ca 13 miljoen euro. Meer informatie over de deelnemende landen en regio’s.

2 miljoen euro door VLAIO

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel van MarTERA projecten voorziet VLAIO een budget van 2 miljoen euro. De steunkanalen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten worden hiervoor ingezet. Meer informatie over de VLAIO deelname op deze website.

Deadline voor indiening: 24 april 2020

De projectleider van het internationale MarTERA project dient de pre-proposal van het project in bij MarTERA tegen 24 april 2020, 17 uur. Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast m.b.t. het Vlaamse projectdeel bij VLAIO ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of ontwikkelingsproject. Hierbij kruis je “internationaal project” aan en download je de bijbehorende templates. Dit dien je in bij VLAIO tegen dezelfde datum van 24 april 2020.

Meer informatie?

Overweeg je een aanvraag in te dienen? Neem dan contact op met jozef.ghijselen@vlaio.be voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek.