Nieuwe EFRO-oproep ‘bevorderen van een ondernemingsvriendelijk klimaat bij lokale en provinciale besturen’

Publicatiedatum
Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) lanceert een nieuwe subsidie-oproep voor lokale besturen. Aandachtspunten zijn digitalisering van de dienstverlening naar ondernemers en/of intergemeentelijke samenwerking.

Van een modern bestuur wordt meer en meer gevraagd om innovatief te zijn op het vlak van e-government om de uitdagingen van de ondernemers aan te pakken. Deze uitdagingen omvatten onder andere de groeiende vraag naar een online of digitale aanpak van de nodige procedures, het stimuleren van het e-ondernemen en het innovatief aanpakken van de dienstverlening naar de ondernemers toe. Essentieel hierbij is dat de digitale technologie wel degelijk geïntegreerd wordt binnen de dienstverlening zelf. Ook het organiseren van een samenwerking tussen verschillende lokale besturen kan een antwoord bieden op een verdere professionalisering van de dienstverlening naar ondernemers.

Verplichte vooraanmelding tot 26 april

EFRO werkt voor deze oproep met een verplichte vooraanmelding. Projectideeën kan je tot vrijdag 26 april 2019 aanmelden via het vooraanmeldingsformulier. Op basis hiervan krijg je feedback en kan je verder werken aan jouw voorstel. Definitieve projectvoorstellen moet je ten laatste op donderdag 27 juni 2019 indienen via het EFRO e-loket.

Infosessie op 3 april

Specifiek voor deze oproep organiseert EFRO een infosessie op woensdag 3 april 2019. Deze vindt plaats van 10u30 tot 12u30 in zaal B2.111 van het Ellipsgebouw, Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel. Inschrijven voor deze infosessie kan via carmen.vervoort@vlaio.be.

Meer info

De modaliteiten voor deze oproep zijn terug te vinden in de oproepteksten onder prioriteit 2.

Delen: