Nieuw: handelshuurlening wordt uitgebreid naar de eventsector

Publicatiedatum
Ondernemingen uit de eventsector, die gebouwen huren om bijvoorbeeld materiaal te stockeren, kunnen binnenkort ook de handelshuurlening aanvragen.
lege zaal met stoeltjes voor event

Handelshuurleningen zijn bedoeld voor huurders die moeilijkheden hebben om de handelshuur te betalen. Dat is nu zeker het geval voor ondernemingen in de eventsector. Zij huren vaak gebouwen of loodsen om hun materiaal te stockeren. Concreet zal de Vlaamse overheid ook voor hen 2 maanden huur voorschieten, op voorwaarde dat de verhuurder ook 1 of 2 maanden kwijtscheldt. Het maximumbedrag voor de lening bedraagt 35.000 euro. 

Aanvragen voor de evenementensector zijn binnenkort mogelijk. Weet het als eerste door je hier in te schrijven voor de corona-update voor bedrijven van VLAIO.

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart na de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.