Neem (gratis) deel aan Digitalize Flanders, 20-21/10 in Antwerpen

Publicatiedatum
Met ruim 100 exposanten en 40 lezingen is dit hét niet-te-missen event dat jouw onderneming helpt te digitaliseren. VLAIO is niet alleen partner van Digitalize Flanders, we zijn zelf ook aanwezig met een (grote) beursstand. Afspraak donderdag 20 & vrijdag 21 oktober 2022 in Antwerp Expo!

Dé one-stop-shop voor al jouw vragen rond digitalisering

Digitale oplossingen zijn onmisbaar geworden. Maar hoe begin je eraan om in de overvloed aan mogelijkheden dé oplossing op maat van jouw bedrijf te vinden? Welke toepassingen passen het beste bij jouw organistie? En hoe ben je zeker dat die oplossingen ook veilig zijn? Of worstel je met het digitaliseringsproces binnen jouw bedrijf? 

Digitalize Flanders is er voor jou als kmo-manager, vrije beroeper en zelfstandige. Deze unieke tweedaagse brengt maar liefst 100 exposanten en aanbieders samen onder één dak zodat je gemakkelijk kan vergelijken. Bovendien ben je dankzij ons conferentieprogramma met meer dan 40 lezingen helemaal op de hoogte van de laatste nieuwigheden op het gebied van digitale transformatie. Kortom, een niet-te-missen en bovendien helemaal gratis evenement!

Een greep uit het (voorlopige) programma

Deze sessies van onze partners zijn door ons warm aanbevolen:

Vr 21/10 om 11.30 uur: Financiële ondersteuning voor de digitalisering van jouw bedrijf nodig? Ontdek de waaier aan subsidies en advies.

  • Anke Albregts, VLAIO bedrijfsadviseur

Aan de hand van concrete voorbeelden leidt VLAIO bedrijfsadviseur Anke Albregts je doorheen het subsidielandschap en de mogelijkheden die VLAIO en haar vele partners bieden om jouw digitaliseringsplannen te concretiseren en te realiseren. Van VOKA digihub naar industriepartnerschap, van kmo-groeisubsidie naar de implementatie van sleuteltechnologieën als AI, IoT, of XR, van 1-op-1 gesprek met een bedrijfsadviseur om je ambities te versterken tot een ontwikkelingsproject. Na deze inspirerende sessie ben je een heel pak wijzer.

Do 20/10 om 11.30 uur: Artificiële Intelligentie inzetten om je marketing te personaliseren: Start2AIM 

  • Saskia Vanden Eede, onderzoeker bij de cluster technologie - Odisee hogeschool
  • Thomas Van den Bossche, docent-onderzoeker bij de cluster bedrijfskunde - Odisee hogeschool

Hoe zet je AI in om je marketing te personaliseren? We gaan in op de minimale vereisten rond data en technologie. We tonen je hoe je inzicht verwerft in je eigen bedrijfsprocessen en data om haalbare en strategisch relevante personalisatiecases te herkennen. Een aantal praktische, stap-voor-stap uitgewerkte cases maken dit helder. Via het gratis beschikbare e-book kan je vervolgens zelf aan de slag.

Do 20/10 om 12.15 uur: Je fysieke winkel digitaal transformeren: hoe doe je dat? Tools, tips en voorbeelden 

  • Hermien Raedts, onderzoeker retailinnovatie, lector departement business - Hogeschool PXL
  • Ilse Vos, onderzoeker retailinnovatie & klantgerichtheid - Hogeschool PXL

Benieuwd hoe technologie je handelszaak kan helpen om je (digitale) klant nog beter te bedienen? Ontdek aan de hand van enkele Vlaamse use cases hoe lokale retailers hun winkel digitaal transformeerden. Hoe begin je aan zo een digitale transformatie? Hoe kies je de juiste technologie(ën) voor je zaak? Welk budget is hiervoor nodig? Expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen van hogeschool PXL dompelt je onder in de stappen die nodig zijn om je klant nog beter te helpen in je fysieke winkel. Een sessie vol tools en tips om zelf aan de slag te gaan. 

Do 20/10 om 14.45 uur: Mensgericht digitaliseren: betere resultaten door medewerkers te betrekken in het proces. Hoe pak je dit concreet aan?

  • Catherine Apers, projectmedewerker, Mensgericht Digitaliseren' en Promotor HRM onderzoekslijn ENW Business & Management - Arteveldehogeschool

Digitale transformatie helpt bedrijven efficiënter te werken maar weegt op de samenwerking en het welzijn van medewerkers. Maar het kan ook anders. Een mensgericht digitaliseringsproces dat medewerkers betrekt en ondersteunt, leidt tot hogere tevredenheid en betere resultaten. Benieuwd hoe je dit concreet aanpakt in jouw onderneming? Arteveldehogeschool en ETION ontwikkelden een begeleidingstool waarmee bedrijven hun digitale omslag op een mensgerichte manier kunnen aanpakken.

Vr 21/10 om 13 uur: AI chatbots als oplossing voor een 24/7 dienstverlening: inzichten en tools voor een succesvolle implementatie

  • Sven De Clercq, Business Developer, onderzoeker, docent digitale innovatie - Thomas More

 Steeds meer bedrijven en organisaties kijken naar de mogelijkheden van AI technologie om een 24/7 dienstverlening en ondersteuning aan te bieden. AI chatbots kunnen daarvoor een oplossing bieden. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op een concreet stappenplan, samen met een aantal praktische tools, die de kans op een succesvolle implementatie van AI chatbots aanzienlijk zullen verhogen. De eindgebruiker staat daarbij steeds centraal.

VR 21/10 om 14 uur: Ben jij klaar voor een TWIN-transitie? Of hoe digitalisering duurzaamheid een stevige duw in de rug geeft.

  • Bruno Van de Casteele, VLAIO bedrijfsadviseur
  • Patrick Hauspie, VLAIO bedrijfsadviseur

Digitalisering of duurzaamheid? Een foute tegenstelling. Aan de hand van concrete voorbeelden tonen VLAIO bedrijfsadviseurs Bruno Van de Casteele en Patrick Hauspie aan hoe digitalisering duurzame oplossingen op weg zet of versterkt. Onder het motto ‘Innoveer verder dan je neus lang is’ lichten ze toe hoe ‘twin-transitie’ of de synergie tussen digitalisering en duurzaamheid jouw onderneming sterker maakt. Boeiend en inspirerend. En omdat je die duurzame voorsprong ook wil beschermen voorzien we ook een vleugje cybersecurity.