Maasmechelen en VLAIO maken digitaal ondernemen makkelijker via e-loketondernemers.be

Publicatiedatum
Vanaf nu kunnen ondernemers uit Maasmechelen een vaste en losse standplaats op de openbare markt aanvragen via e-loketondernemers. Dankzij de aansluiting met de Vlaamse digitale bouwstenen (ACM/IDM) en het dossierstatusinformatiesysteem (DOSIS) kunnen ondernemers hun dossiers aanvragen én opvolgen via e-loketondernemers.be. In de komende maanden zal Maasmechelen hun digitaal aanbod op dit e-loket verder uitbreiden. 

Digitaal ondernemen in Maasmechelen

Ondernemers kunnen een vaste en losse standplaats op de openbare markt digitaal aanvragen en opvolgen. De koppeling kwam tot stand met EFRO-steun en in samenwerking met de gemeente Maasmechelen en VLAIO. In de komende maanden zal Maasmechelen hun digitaal aanbod op het e-loketondernemers.be verder uitbreiden.  

Ondernemersvriendelijke gemeente

"Maasmechelen wil een ondernemersvriendelijke gemeente zijn", vertelt Herbert Coox, schepen van lokale economie, toerisme en evenementen. "Wanneer je deze ambitie koestert; wil je niet alleen, maar moet je ook digitaliseren. Digitalisering is een hulpmiddel om ondernemerschap te bevorderen, te stimuleren en te vergemakkelijken". Coox: "Ik durf zeggen dat de digitaliseringsoefening die de gemeente Maasmechelen de laatste jaren heeft gemaakt hier zeker in is geslaagd. De gemeente Maasmechelen heeft ervoor gekozen om radicaal digitaal te gaan, wat maakt dat ze zo ongeveer heel haar dienstverlening voor ondernemers heeft gedigitaliseerd." Dat deed het met steun van EFRO en VLAIO: "die steun is mooi meegenomen, maar net zo belangrijk was de inhoudelijke ondersteuning die ervoor gezorgd heeft dat de digitalisering naar een hoger niveau werd getild."

De gemeente Maasmechelen heeft ervoor gekozen om radicaal digitaal te gaan, wat maakt dat ze zo ongeveer heel haar dienstverlening voor ondernemers heeft gedigitaliseerd. 

Herbert Coox
Schepen van lokale economie, toerisme en evenementen

Uitgebreide koppeling met e-loket

Dankzij de aansluiting met de Vlaamse digitale bouwstenen toegangs- en gebruikersbeheer (ACM/IDM) en dossierstatusinformatiesysteem (DOSIS) kunnen ondernemers hun dossiers aanvragen én opvolgen via het e-loketondernemers.be. Ze hoeven zich ook niet meer aan te melden, maar kunnen rechtstreeks naar het e-loket als ze op de website van de gemeente Maasmechelen via de Global Header zijn ingelogd.  

Gemeente Maasmechelen koos voor de meest gebruiksvriendelijke koppeling met e-loketondernemers. Ook zonder de digitale bouwstenen kunnen steden en gemeenten hun producten voor ondernemers ontsluiten. De keuze ligt bij de lokale besturen. 

 

Is jouw stad/gemeente al aangesloten?  

Wil je de digitale dienstverlening naar de ondernemers in jouw stad of gemeente ook snel en gemakkelijk de weg laten vinden naar overheidsmaatregelen? Sluit je dan snel aan op e-loketondernemers.be!  

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw stad of gemeente kennen? Neem dan contact op via e-loketondernemers@vlaio.be of vraag een intakegesprek aan

 
 

Wat is e-loketondernemers.be?  

 Met het e-loket voor ondernemers zet VLAIO volop in op digitaal ondernemen. E-loketondernemers.be beperkt de administratieve lasten en neemt drempels weg in de interactie tussen ondernemers met de Vlaamse overheid en lokale besturen. Het is een overkoepelend online platform waar ondernemers of derden in naam van de onderneming subsidies, vergunningen, erkenningen, … over Vlaamse instanties en lokale besturen heen kunnen aanvragen en/of opvolgen. Het platform wordt bovendien nog volop verder ontwikkeld en beoogt om zo goed mogelijk in te spelen op de noden en behoeften van de ondernemer. Als partner blijf je verantwoordelijk voor de verwerking van de dossiers. E-loketondernemers.be positioneert zich als één van de drie Vlaamse loketten, naast MijnBurgerprofiel en het toekomstige verenigingsloket 

 

Delen: